Egenskaper

Bra for deg

yA omtaler kredittkortet sitt, yA Kredittkort, som et av landets beste. Vi slår fast at det i alle fall er bra på én ting: Gebyrer. Du slipper å betale gebyr for å eie kortet, for å handle med det og for å ta ut kontanter. I tillegg fungerer det bra for deg som reiser en del fordi det inkluderer både gratis reiseforsikring og gratis egenandelsforsikring. Det gir deg også refusjon for inntil 10.000 kroner av egenandelen for leiebilskader. 

Fordeler

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Egenandelsdekning for leiebil.
 • Gratis kontantuttak.

Ulemper

 • Lite omfattende rabattprogram.
 • Høy rente på gjeld.

Krav

 • Minst 20 år
 • Må tjene minst 200 000 kr i året.
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Visa
Årsgebyr 0 kr
Aldersgrense 20
Rente 22,90 %
Effektiv rente 25,34 %
Rentefrie dager 50 dager
Maks kreditt 100 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 4,00 % (min 400 kr)
Fakturagebyr 0 kr (35 kr e-faktura)
Valutapåslag 0 %
Uttaksgebyr 0 %

Ya Bank kredittkort er nå utstedt av Resurs Bank og heter dermed Resurs Gold. Dette skjedde i forbindelse med at Ya Bank ble kjøpt opp av Resurs Bank.

Vurdering yA Kredittkort

yA Bank ble etablert som en egen norsk bank i 2006. Banken hadde, blant andre, finansmannen Christen Sveaas med seg som investor. Banken ble solgt til svenske Resurs Bank AB i 2015. I dag er den norske virksomheten fusjonert inn i den svenske banken, mens produktene fortsatt markedsføres under yA-navnet.

Dermed er det altså ikke gamle yA Bank som tilbyr yA Kredittkort. I realiteten er det Resurs Bank som kontrollerer alt som har med kortet å gjøre.

Fordeler

Gratis reise- og avbestillingsforsikring – Den største fordelen med kredittkortet fra yA og Resurs Bank, er gratisforsikringene som følger med. Det er et godt reisekort. Hver gang du betaler mer enn halvparten av reisekostnadene med kortet, får du gratis reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet. Dette er noe av hva som dekkes:

 • Kansellering av reisen som følge av sykdom eller ulykke.
 • Medisinske utgifter i løpet av reisen og hjemtransport.
 • Bagasje som forsvinner eller kommer sent.

Forsikringen gir deg også dekning for inntil 10.000 kroner av egenandelen hvis det oppstår skader på leiebilen du kjører. Merk deg at du må betale leiebilen med kredittkortet for at dekningen skal fungere. I tillegg får du bruke legetjenesten Eyr gratis hvis det er behov for det i løpet av turen.

Det er verdt å nevne at forsikringen også gjelder i Norge, og ikke bare på turer til utlandet.

Stor gebyrfrihet – yA Kredittkort har få gebyrer. Det er et av Norges beste kort på fraværet av ekstra kostnader. Det er selvfølgelig gratis, både å eie og handle med kortet. I tillegg kan du ta ut kontanter med det, i Norge og resten av verden, uten å betale gebyr. Det er ikke mange av konkurrentene som tilbyr det samme.

yA Deals – Tidligere kunne du få mange rabatter i varekategorier du valgte selv med yA-kortet. Det er dessverre slutt på denne praksisen. Den er erstattet med yA Deals, hvor du får tilsendt gode tilbud med jevne mellomrom.

Ulemper

yA-kortets fordelsprogram har blitt svekket etter at Resurs Bank sluttet å tilby valgfrie rabatter i 2019. yA Deals er ok, men ikke en fullgod erstatning for tapet av rabattene du selv kontrollerte. I tillegg er det ikke mange kredittkort som har en like høy rente på kredittkortgjeld som yA-kortet.

Vilkår

Får du ja fra Resurs Bank på søknaden din om et yA Kredittkort, kan du få opptil 100.000 kroner i kreditt. Kortet inkluderer en av landets lengste, rentefrie perioder med inntil 50 dagers rentefri kreditt. For å få kortet, må du kunne krysse av for bankens krav til alle søkere. Her er noen av dem:

 • Du er 18 år eller eldre.
 • Inntekten din er minst 200.000 kroner i året før skatt.
 • Du har ikke betalingsanmerkninger.

Oppsummering

yA Kredittkort scorer godt på forsikringene sine. Gratis reiseforsikringer og dekning for egenandelen hvis det skjer noe med bilen du leier, er gode argumenter til hvorfor du bør skaffe deg dette kortet. At du kan snakke med en norsktalende lege gratis i løpet av reisene dine, er også et pluss.

yA-kortets rabattilbud var bedre før. yA Deals virker som en litt tannløs erstatning for et fordelsprogram som fungerte godt, i alle fall for kundene.

Allikevel gjør kortet det over snittet godt i vår vurdering. Vi setter pris på at Resurs Bank ikke belaster kundene med uttaksgebyr. Du sparer trolig ikke mye på at gebyret er fraværende, men vi synes det er prinsipielt viktig.

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Ester Haraldsen

  2020-01-22

  Jeg er kjempefornøyd med yA!

Din omtale