Egenskaper

Bra for deg

American Express Gold er et godt kredittkort for alle som reiser mye. Med dette kortet i lommen får du tilgang til 1.300 lounger på flyplasser over hele verden. Kortet inkluderer også en utvidet reiseforsikring og et gratis måltid før reisen, på Gardermoen og flere andre flyplasser i Norden. Du får bonuspoeng hver gang du bruker kortet. Poengene kan du veksle inn i flybilletter hos SAS og British Airways, eller hotellovernattinger i et Hilton-hotell. Poengene kan også benytte som betaling for kredittkortfakturaen fra American Express.

Fordeler

 • Bonuspoeng på all handel.
 • Tilgang til 1.300 flyplasslounger.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.

Ulemper

 • Høy årsavgift.
 • Få rabatter.
 • Ingen delbetaling

Krav

 • Minst 18 år
 • Ansettelse
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Amex
Årsgebyr 2 100 kr
Aldersgrense 18
Rente 19,80 %
Effektiv rente 29,82 %
Rentefrie dager 45 dager
Maks kreditt 1 000 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 8,50 % (min 400 kr)
Fakturagebyr 45 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,50 %
Uttaksgebyr 4,00 % (min 25 kr)

Beregn kostander med American Express Gold

Velg kredittbeløp

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 År
1 Mnd. 15 År

Resultat

 • Rente 19,80 %
 • Totale kostnader 4 383 kr
 • Totalt tilbakebetalingsbeløp 24 383 kr
 • Månedlig tilbakebetalingsbeløp 1 016 kr
Vis mer

Vurdering av American Express Gold Card

American Express var et av de første kredittkort som ble introdusert i Norge. Det dukket opp i norske lommebøker allerede på 1970-tallet. I dag tilbyr selskapet flere forskjellige kort. Du kan bruke dem i utallige butikker og minibanker. Det er allikevel en vesentlig forskjell. American Express benytter et eget betalingsnettverk for transaksjonene med kortene. Nettverket er ikke like utbredt som VISA eller Mastercard, noe som er årsaken til at man ikke alltid kan betale med AmEx-kort der andre kort fungerer uten problemer. Dette er heller ikke den eneste forskjellen.

American Express Gold er et faktureringskort

De aller fleste kortene du kan sammenligne på Kredittkort360, er kredittkort. Det finnes noen få unntak, slik som American Express Gold. Ettersom du ikke kan delbetale det du skylder American Express, er deres kort et faktureringskort. Sagt på en annen måte: Du må betale alt du skylder så snart den neste kredittregningen dukker opp. Med andre kort kan du dele opp tilbakebetalingen så lenge du betaler et minimumsbeløp.

At American Express Gold er et faktureringskort innebærer også at kortet ikke har en uttalt øvre kredittgrense. Grensen settes individuelt, basert på hvor god økonomien din er. Det hører med til historien at det ikke løper renter på beløpet du skylder.

Bonuspoeng med AmEx Gold Card

Det følger med flere fordeler med American Express Gold, først og fremst Membership Rewards, som er et godt bonusprogram, også når du sammenligner det med tilbudene fra tradisjonelle betalings- og kredittkort. Hver gang du bruker kortet, får du 1 til 2 bonuspoeng. Poengene kan benyttes i American Express poengbutikk eller direkte i kassen i utvalgte butikker.

Konvertere poeng til Eurobonus

Mange eiere av AmEx Gold har valgt kortet på grunn av muligheten til å veksle inn poeng i Eurobonuspoeng hos SAS.  Når dette skrives, får du 20 Eurobonuspoeng for 100 AmEx-poeng. Du kan også kjøpe flybilletter, eller oppgradere klasse, hos både SAS og British Airways med poengene dine.

Trenger du hotell? Du kan bruke poengene fra American Express til å kjøpe overnattinger hos hotellene i Hilton-kjeden.

Flotte reisefordeler

I tillegg til bonussystemet, følger det flere reisefordeler med American Express Gold. Her er noen av dem:

 • Reiseforsikring – Betaler du reisen med kortet, aktiveres en utvidet reiseforsikring som dekker ulykker på reisen, forsinkede flyavganger, medisinsk hjelp og juridisk assistanse.
 • Lounge tilgang – Med kortet kan du besøke mer enn 1.300 flyplasslounger rundt om i verden. Dette skjer via Priority Pass, som per nå er verdens største loungeprogram.
 • Dedikert reisebyrå – AmEx Gold gir deg muligheten til å benytte reisebyrået American Express Travel. Der kan du bestille fly, leiebil og hotell til gode priser. For hver krone du bruker i denne reisebutikken får du et ekstra bonuspoeng.
 • Restauranter – Programmet Taste from American Express Invites lar deg fråtse i tilbud og rabatter på inntil 20 % på mer enn 400 restauranter i mange av verdens storbyer.

Søknadsprosessen

Ettersom American Express Gold er et faktureringskort, og ikke et kredittkort, er det ingen generell, øvre kredittgrense. Grensen settes i stedet gjennom en individuell kredittvurdering. Her er søknadskravene som gjelder for American Express Gold:

Ulemper

American Express Gold har noen få ulemper. Den første er utbredelsen. Du kan betale med Visa eller Mastercard nær sagt hvor som helst. Det samme kan ikke sies om AmEx-kort ettersom American Express benytter sitt eget betalingsnettverk. Dette er, dessverre, ikke like utbredt som nettverkene drevet av de argeste konkurrentene.

Så var det årsgebyret. Du kan eie de fleste kredittkort uten å måtte betale en årlig avgift. Slik er det ikke med American Express Gold. Bare for å kunne putte kortet i lommeboken, må du ut med 1.500 kroner hvert år.

Oppsummering

American Express Gold er et godt kort for mennesker som reiser virkelig mye. For du må nesten være på kontinuerlig reisefot for at AmEx-fordelene skal utkonkurrere fordelene du får med andre, gode reise kredittkort. Kortet skal også ha for at det kan brukes med Apple Pay og at det fungerer med kontaktløs betaling, eller tæpping, om du vil.

Vi har allerede nevnt noen av ulempene med kortet over, men vi tar med en ytterligere ulempe. Fraværet av muligheten til å delbetale det du skylder kortselskapet, for eksempel i perioder med økonomisk ruskevær, gjør at det blir vanskelig å omtale American Express Gold som et godt kort for folk flest.

Er American Express Gold et kredittkort?
Hvem er dette kortet egnet for?
Hva skiller American Express Gold fra andre kredittkort?

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Alexander Olsen

  2020-01-14

  Amex Gold er verdens beste vip kredittkort. Var i kontakt med kunde service og fikk en hyggelig og profesjonell behandling.

Din omtale