Egenskaper

Bra for deg

Curve Metal er et eksklusivt metallkort som tilbys av det engelske selskapet Curve. Selve kortet veier 18 gram og kan bestilles i tre farger: blått, gammelrosa og rødt. Kortet er allikevel mye mer enn et stilig metallstykke. Dets viktigste egenskap er at det samler alle kreditt- og bankkortene dine i ett. I tillegg får du flere gratisforsikringer og loungeadgang på en rekke flyplasser over hele verden. Curve Metal fungerer også med mobilbetaling fra Google Pay, Samsung Pay og Apple Pay.

Fordeler

 • Samler alle kort i ett.
 • 1 % i cashback.
 • Gratis forsikringer og flyplasslounger.
 • Sett opp Smart Rules-funksjonen

Ulemper

 • Årsavgift.
 • Bonusbegrensninger.

Krav

 • Minst 18 år

Spesikasjoner

Korttype Betalingskort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 2 500 kr
Aldersgrense 18
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 0 dager
Maks kreditt 0 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering Curve Metal

Curve-kortene Curve Metal, Curve Black, Curve X og Curve, er både innovative og til nytte for alle som har mer enn to bank- og kredittkort. Kortene i seg selv er ikke hverken betalingskort eller kredittkort. Du kobler de eksisterende kortene dine til, som for eksempel Curve Metal, i en app.

Deretter bruker du Curve-kortet til å betale med. Du bestemmer selv hvilket kort det skal belaste i appen, noe du kan endre fra gang til gang. Eller så kan du sette opp Smarte Regler-funksjonen hvor du forhåndsinnstiller hvilke kort du ønsker å bruke til ulike situasjoner.

Curve Metal er det beste kortet selskapet tilbyr. Det har flere fordeler enn de tre andre kortene. Den eneste forutsetningen for å knytte kortene dine til Curve Metal er at de enten er Visa- eller Mastercardkort.

Hvordan det fungerer

For å bli eier av Curve Metal må du først laste ned Curve-appen fra selskapets hjemmesider (klikk på den grønne bestillingsknappen). Når appen er installert på telefonen din, kan du bestille det fysiske kortet.

Mens appen kjører, kan du bruke telefonkameraet til å skanne kortene du ønsker å bruke med Curve Metal. Det er også i appen at du aktiverer Metal-kortet når det kommer i posten.

Når alt er klart, forteller du Curve hvilket kort det skal belaste hver gang du handler noe. Dette skjer også i appen. Du kan endre kort når som helst.

La oss tenke oss at du skal til frisøren. Etter at den nye og stilige frisyren er på plass, er det på tide å gjøre opp for seg. Før du trekker frem Curve Metal-kortet, åpner du appen og velger hvilket kort frisørtimen skal betales med. Deretter går du til kassen og bruker Metal-kortet. Alternativt kan du også bruke Curve med mobilbetaling hvis du har satt opp dette.

Curve-appen

Appen er hjernen i Curve-systemet. Utover at du bruker den til å bestemme hvilket kort som skal belastes til enhver tid, kan du også endre belastningskort hvis et av kortene dine har blitt trukket ved en feil. Dette kan du endre på i inntil 90 dager etter et kjøp.

Appen gir deg også full oversikt over hva du har brukt penger på, og når. I tillegg kan du bruke den til å sende eller motta penger fra andre Curve-brukere. Appen inneholder også et virtuelt betalingskort hvor du kan samle bonuspenger fra kjøpene du gjør.

Fordeler med Curve Metal

Curve Metal-kortet er innebygd med mange fordeler. Under tar vi en titt på hvorfor dette er et velegnet kort for de fleste:

Kontaktløs betaling

En av de viktigste tingene Curve Metal-kortet gjør er å fri deg fra å måtte ha med alle kortene dine når du er på farten. Så lenge du knytter de andre kortene dine til Curve Metal, er det det eneste du trenger. Takket være kontaktløs mobilbetaling med Apple Pay, Samsung Pay og Google Pay kan du legge igjen Metal-kortet hjemme også.

Cashback fra mange selskaper

Som eier av Curve Metal kan du velge seks forhandlere du ønsker cashback fra. Du får 1 % i bonus på alt du kjøper av selskaper som blant annet Burger King, Foodora, Netflix, Spotify, Amazon, Apple, Boots, H&M, IKEA og mange flere.

Med Cashback-løsningen fra Curve vil du altså kunne tjene penger mens du handler varer. Disse poengene kan igjen brukes til andre kjøp eller når du betaler faktura.

Gode forsikringer

I tillegg får du gratis mobilforsikring, tilgang til flyplasslounger over hele verden og gratis reise- og avbestillingsforsikring.

Her er noe av det reiseforsikringene dekker:

 • Dekning ved akutte, medisinske utgifter: Inntil £/€ 15.000.000 (cirka 150 millioner kroner.)
 • Utgifter knyttet til avbestilt reise: Inntil £/€ 10.000 (cirka 100.000 kroner.)
 • Forsinket eller tapt bagasje: Inntil £/€ 1.000 (cirka 10.000 kroner.)
 • Dekning ved skade eller uhell: Inntil £/€ 40.000 (cirka 400.000 kroner.)
 • Egenandelsforsikring for leiebil: Inntil £/€ 25.000 (cirka 250.000 kroner.)

Unngå pinlige øyeblikk

Har du noen gang forsøkt å betale en vare, men kortet blir avvist? Med Curves nyeste funksjon kan man unngå dette problemet.

Med deres «Anti-Embarrassment»-funksjon vil Curve-appen automatisk bytte til et annet kort med tilstrekkelige midler. Dette kan spare deg for pinlige øyeblikk, samtidig som du gjennomfører en mer smidig handel.

Smarte regler-funksjonen

Curve Metal-kortet kommer med enda flere nyttige funksjoner, deriblant smarte regler-funksjonen. Den lar deg bestemme på forhånd hvordan du ønsker å utføre betalinger. Med denne funksjonene kan du blant annet:

 • Velge at alle matvarer blir kjøpt med en felles konto.
 • At alle varekjøp over 1000 kroner blir utført med kredittkortet.
 • Ønsker du at alle kontantuttak skal utføres med et spesifikt kort? Ja, da stiller du enkelt inn det.

Inklusive alle disse nevnte fordelene, gir Curve Metal-kortet deg også muligheten til å ta ut penger gratis i minibanker over hele verden. Merk at uttakene er gratis så lenge de skjer på hverdager. Tar du ut mer en 600 euro i måneden, som tilsvarer 6.000 kroner, må du også betale et gebyr.

Ulemper

Den største ulempen med Curve Metal er at kortet ikke er gratis. Du må betale over 2500 kroner i året for å eie det. En annen ulempe er at du ikke får velge fritt hvor du skal ha cashback. For det første får du bare velge seks forhandlere som skal gi deg bonus. For det andre må du velge disse fra en liste som Curve har satt opp. På listen finnes det ingen rene, norske forhandlere. Du kan ikke velge bonus på alt du kjøper av dagligvarer hos Rema 1000, for eksempel.

Oppsummering

Curve Metal er et spennende bekjentskap. Kortet føles eksklusivt takket være utførelsen i metall. Det er også innovativt og lett å bruke.

Derfor er det synd at helhetsinntrykket trekkes ned av den årlige avgiften på over 2500 kroner. Det taler heller ikke til kortets fordel at cashback-programmet har flere begrensninger enn dem du får med de beste kredittkortene.

For mange vil ulempene trolig overskygges av fordelene. Vi har sjelden sett kort som inkluderer så god dekning i sine reise- og avbestillingsforsikringer som Curve Metal. Det er også kult at kortet gir deg adgang til over 1.000 flyplasslounger over hele verden i tillegg til at det støtter kontaktløs mobilbetaling.

Hvilke kort fungerer Curve Metal med?
Koster det noe ekstra å betale med kortet?
Hvor henvender jeg meg hvis jeg har spørsmål om kortet?

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale