Egenskaper

Bra for deg

Curve Standard er et samlekort. Du kan knytte dine eksisterende bank- og kredittkort til kortet og bruke det til å betale med i stedet for å ha med deg alle de andre. Du har full kontroll over hvilket kort som skal belastes i appen som følger med. Kortet og appen fungerer med både Google Pay og Apple Pay. Du får 1 % i bonus når du bruker kortet hos butikker og forhandlere du velger selv.

Fordeler

 • Kontroller alle kjøp med én app.
 • Utstyrt med mange nyttige funksjoner.
 • Tilbyr betaling på mobil.
 • Samarbeider med alle Visa- og Mastercard.

Ulemper

 • Begrensninger på kontantuttak i utlandet.
 • Kan kun samle tre kort.
 • Må oppgradere for å få forsikringer.

Krav

 • Minst 18 år
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Betalingskort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 0 kr
Aldersgrense 18
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 0 dager
Maks kreditt 0 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering Curve Standard

Det er det britiske selskapet Curve som tilbyr kortet Curve Standard. Kortet er ikke et betalingskort alene. Du kan betale med det når du har knyttet eksisterende kreditt- og bankkort til det. Forutsetningen er at kortene er Visa- eller Mastercard-kort. Dermed slipper du å drasse rundt på flere kort. Det holder at du har med Curve-kortet.

Selskapet tilbyr per i dag fire ulike kort: Curve MetalCurve Black, Curve X og Curve.

Slik fungerer det

Når du har mottatt Curve Standard i posten, skal du laste ned appen du trenger for å bruke kortet. Deretter kan du bruke kameraet på telefonen for å skanne kortene du ønsker å knytte til Curve. For å betale med kortet, velger du hvilket av kortene dine som skal belastes i appen, før du betaler.

Det som er helt unikt med Curve er at du samler alle dine kort i samme app - og får all informasjon du trenger. Du trenger ikke lenger å logge inn på ulike nettbanker for å se transaksjoner og regne hvor mye du har brukt. Alt dette vil du tydelig kunne se i appen.

Curve Appen

Det er Curve-appen som er hjernen. Det er i appen at du knytter kortene dine til Curve-kortet. Det er også her at du bestemmer hvilket kort som skal belastes når du bruker kortet, noe du kan endre når som helst.

Skal du, for eksempel, fylle drivstoff på bilen din med kortet? Da åpner du bare appen og velger bensinkortet som betalingskilde før du henter frem Curve-kortet.

Appen hjelper deg med å koble Curve-kortet til både Apple Pay og Google Pay slik at du kan dra nytte av kontaktløs mobilbetaling. Her er flere ting du kan gjøre i appen:

 • Du kan sende penger til og motta penger fra venner og kjente, så lenge disse også benytter Curve.
 • Har du belastet feil kort? Du kan endre belastningskortet i inntil 90 dager etter et kjøp.
 • Trenger du en oversikt over hva pengene har gått til? Appen gir deg full kontroll.
 • Ønsker du å bruke et bensinkort for tanking og et reisekort til flybilletter? Skru på smarte regler-funksjonen, så slipper du å velge hvilke kort du vil bruke i appen - siden dette vil registreres automatisk.

Fordeler

Curve Standard er Curves gratiskort, som for mange er en stor fordel, men er også utstyrt med flere fordeler. Et av disse er så klart at man kan samle flere kort i en og samme lommebok. Det betyr at du kan legge igjen de andre kortene hjemme, noe som er bra hvis du eksempelvis skulle blitt frastjålet lommeboka. Skjer det, trenger du bare å sperre Curve-kortet og ikke de andre.

En annen funksjon mange har vist beundring for er deres såkalt «Anti-Embarrassement». Med denne funksjonene vil du ikke lenger havne i pinlige situasjoner fordi du ikke har nok midler på kortet til å utføre en handel. Skrur du på funksjonene, vil Curve automatisk bytte over til et kort med nok midler, slik at du slipper å sitte i saksen og ser at menneskene i køen bak deg stirrer utålmodig på deg.

Til slutt er det også positivt at kortet samarbeider med alle MasterCard og Visa-kort, tilbys på både iOS og Android samt godtar Google Pay, Samsung Pay og Apple Pay.

Ulemper

Curve inkluderer ingen ekstra fordeler som reiseforsikring og cashback. Da må du ha Curve Black eller Curve Metal. Det er også kun mulig å laste inn tre kort i et standard Curve-kort. Med Curve X, som du altså må betale for, kan du legge inn opptil fem kort.

Det er gratis å bruke kortet til å ta ut penger i utlandet, men bare på hverdager. Du kan heller ikke ta ut mer enn 2.000 kroner med kortet i måneden i utlandet. Etter dette blir du belastet med et gebyr.

Oppsummering

Ideen med Curve er god: Samle alle kreditt- og bankkort i ett kort. La kundene bestemme hvilket kort som skal belastes i en app.

Dessverre er ikke utførelsen like god. Vi har ikke mye til overs for gebyrer, som det er flere av med Curve-kortet, slik som gebyr for uttak i minibank i helgene. En del av dette veies opp av at du kan bruke Curve med mobilbetaling.

Hva er Curve?
Hvordan kontrollerer jeg kortet?
Får jeg bonus på all handel med kortet?

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale