Egenskaper

Bra for deg

Curve er et samlekort. Du kan knytte dine eksisterende bank- og kredittkort til kortet og bruke det til å betale med i stedet for å ha med deg alle de andre. Du har full kontroll over hvilket kort som skal belastes i appen som følger med. Kortet og appen fungerer med både Google Pay og Apple Pay. Du får 1 % i bonus når du bruker kortet hos butikker og forhandlere du velger selv.

Fordeler

  • God app.
  • Ett kort erstatter alle andre

Ulemper

  • Begrensninger på kontantuttak i utlandet

Krav

  • Minst 18 år
  • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Betalingskort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Aldersgrense 18
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 0 dagar
Maks kreditt 0 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering Curve

Det er det britiske selskapet Curve som tilbyr kortet Curve. Kortet er ikke et betalingskort alene. Du kan betale med det når du har knyttet eksisterende kreditt- og bankkort til det. Forutsetningen er at kortene er Visa- eller Mastercard-kort. Dermed slipper du å drasse rundt på flere kort. Det holder at du har med Curve-kortet.

Selskapet tilbyr per i dag fire ulike kort: Curve MetalCurve Black, Curve X og Curve.

Slik fungerer det

Når du har mottatt Curve i posten, skal du laste ned appen du trenger for å bruke kortet. Deretter kan du bruke kameraet på telefonen for å skanne kortene du ønsker å knytte til Curve. For å betale med kortet, velger du hvilket av kortene dine som skal belastes i appen, før du betaler.

Curve Appen

Det er Curve-appen som er hjernen. Det er i appen at du knytter kortene dine til Curve-kortet. Det er også her at du bestemmer hvilket kort som skal belastes når du bruker kortet, noe du kan endre når som helst.

Skal du, for eksempel, fylle drivstoff på bilen din med kortet? Da åpner du bare appen og velger bensinkortet som betalingskilde før du henter frem Curve-kortet.

Appen hjelper deg med å koble Curve-kortet til både Apple Pay og Google Pay slik at du kan dra nytte av kontaktløs mobilbetaling. Her er flere ting du kan gjøre i appen:

  • Du kan sende penger til og motta penger fra venner og kjente, så lenge disse også benytter Curve.
  • Har du belastet feil kort? Du kan endre belastningskortet i inntil 90 dager etter et kjøp.
  • Trenger du en oversikt over hva pengene har gått til? Appen gir deg full kontroll.

Fordeler

At du kan samle alle kort i ett er en opplagt fordel. Du kan legge igjen de andre kortene hjemme, noe som er bra hvis du skulle bli frastjålet lommeboka, for eksempel. Skjer det, trenger du bare å sperre Curve-kortet og ikke de andre.

Ulemper

Curve inkluderer ingen ekstra fordeler som reiseforsikring og cashback. Da må du ha Curve Black eller Curve Metal. 

Det er også kun mulig å laste inn to kort i et standard Curve-kort. Da forsvinner litt av hensikten med å kunne legge igjen kort hjemme. Med Curve X, som du altså må betale for, kan du legge inn opptil fem kort.

Det er gratis å bruke kortet til å ta ut penger i utlandet, men bare på hverdager. Du kan heller ikke ta ut mer enn 2.000 kroner med kortet i måneden i utlandet. Etter dette blir du belastet med et gebyr.

Oppsummering

Ideen med Curve er god: Samle alle kreditt- og bankkort i ett kort. La kundene bestemme hvilket kort som skal belastes i en app.

Dessverre er ikke utførelsen like god. Vi har ikke mye til overs for gebyrer, som det er flere av med Curve-kortet, slik som gebyr for uttak i minibank i helgene.

En del av dette veies opp av at du kan bruke Curve med mobil betaling. Det støtter både Google Pay og Apple Pay.

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale