Egenskaper

Bra for deg

Gebyrfri Visa er et av Norges mest komplette kredittkort. Det byr på en rekke fordeler for deg som reiser, slik som gratis reiseforsikring og gratis avbestillingsforsikring i tillegg til gebyrfrie kontantuttak i minibanker. Kortet hjelper deg også med å spare penger på nesten alt du handler. Du får kickback (penger tilbake) hos mange kjente forhandlere eller faste rabatter i en rekke varekategorier. I tillegg kan du bruke kortet kontaktløst, for eksempel med telefonen eller smartklokken din. Kortet kan kobles til Apple Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay.

Fordeler

 • Ingen gebyrer.
 • Reise-, avbestillings- og egenandelsforsikring.
 • Rabatter og Kickback.
 • Apple Pay, med flere.

Ulemper

 • Høyere aldersgrense enn de fleste

Krav

 • Minst 20 år
 • Må tjene minst 74 000 kr i året.
 • Ingen betalingsanmerkninger

Spesikasjoner

Korttype Kredittkort
Betalingsnettverk Visa
Årsgebyr 0 kr
Aldersgrense 20
Rente 20,42 %
Effektiv rente 23,40 %
Rentefrie dager 50 dager
Maks kreditt 100 000 kr
Minimumsbeløp ved forfall 4,00 % (min 300 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 1,75 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering Gebyrfri Visa Gold

Det er Santander Consumer Bank AS som tilbyr kredittkortet Gebyrfri Visa. Banken eies av det Spanske bankkonsernet Grupo Santander, Europas største bank målt i markedsverdi. Med Gebyrfri Visa tilbyr banken et av Norges beste kredittkort, både med tanke på kostnader og hva du får av fordeler. Det er sjelden å se et kort som er så allsidig som dette.

Får du innvilget søknaden din om kort, får du Gebyrfri Visa Gold til å begynne med. Etter at du har brukt kortet i en periode, kan du få tilbud om å oppgradere til Gebyrfri Visa Platinum, som gir deg mer penger tilbake på alt du kjøper i tillegg til en enda bedre reiseforsikring.

Fordeler med Gebyrfri Visa

Santanders Gebyrfri Visa tåler å bli sammenlignet med samtlige av kortene det konkurrerer mot. Det er et sjeldent godt kort som gir brukerne en overflod av fordeler.

100 % gebyrfritt – De fleste tilbydere av kredittkort tjener penger på gebyrer. Det kan, for eksempel, være avgifter knyttet til kontantuttak i minibanker. Noen belaster kundene sine med en årsavgift for å eie kortene.

Santander har kastet alle gebyrene på båten med dette kortet, noe som i og for seg er rett og rimelig når kortet har fått Gebyrfri i navnet. Du slipper å betale årsgebyr, overtrekksgebyr og uttaksgebyr.

Gratis reiseforsikringer – Du får flere kostnadsfrie forsikringer med Gebyrfri Visa. Kortet inkluderer gratis reiseforsikring, gratis avbestillingsforsikring og gratis egenandelsforsikring for leiebil. Leiebilforsikringen gir deg dekning opp til 20.000 kroner.

Forsikringene trer i kraft så snart du betaler mer enn halvparten av reisekostnadene med kortet. For at egenandelsforsikringen for leiebil skal virke, må du betale billeien i sin helhet med kortet. Kortet er med andre ord et supert reisekort, også fordi du slipper å betale gebyr på kontantuttak i utlandet.

Kickback (penger tilbake) – Når du handler med Gebyrfri Visa kan du få inntil 30 % i kickback, eller penger tilbake, på godt norsk. Ordningen gjelder i mer enn 200 nettbutikker. Når dette skrives, er dette noen av tilbudene:

 • InkClub: 10 %.
 • Nelly.com: 10 %
 • Expedia.no: 8 %.
 • Hotels.com: 7 %.

Gebyrfri Visa er med i programmet Kickback.no. Hver gang du handler i en av butikkene som er med i det samme programmet, får Kickback.no en provisjon på kjøpet. Det er denne provisjonen som deles med deg som kunde slik at du får penger tilbake på det du handler.

Faste Rabatter i Dealpass – Gebyrfri Visa er også knyttet til Dealpass-programmet. Her kan du få 15 %, 20 % og inntil 30 % på varer og tjenester i en rekke kategorier, slik som spisesteder og restauranter, nettbutikker, kultur og opplevelser, reise og overnatting, velvære og helse.

Kontaktløs betaling – Gebyrfri Visa er klargjort for kontaktløs betaling. Du kan også koble kortet med Apple Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay. Dermed kan du la kortet ligge igjen hjemme og bruke telefonen eller smartklokken til å betale med i stedet.

Vilkår

På det meste kan du få inntil 100.000 kroner i kreditt med Gebyrfri Visa. Kortet gir også en av landets lengste rentefrie betalingsutsettelser med inntil 50 dager. Her er vilkårene du må møte hvis du skal få kortet:

 • Du må være 20 år eller eldre.
 • Inntekten din må være minst 50.000 i året før skatt.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.

Ulemper

Gebyrfri Visa fra Santander er et av få, norske kort som ikke har nevneverdige ulemper. Skal vi allikevel være svært pirkete, kan vi nevne den litt høye aldersgrensen for søkere. Mange av konkurrentene tar imot søknader fra alle som er 18 år eller eldre. For å få Gebyrfri Visa må du være minst 20 år når du søker.

Oppsummering

Santanders Gebyrfri Visa er et sjeldent godt kredittkort. Det finnes nesten ikke maken til kortet med tanke på alle fordelene som følger med. Gratis forsikringer og utallige rabatter gjør kortet gull verdt for alle som eier det. Vi må også nevne at kortet har en av landets laveste renter på kredittkortgjeld.

Hvis Santander ønsker å øke gapet ytterligere til konkurrentene, kan for eksempel, gratis forsikring mot ID-tyveri være den neste fordelen banken gir kundene sine med kortet.

Vi gir Santander stor honnør for å gjøre det mange flere burde ha gjort: Å kutte ut gebyrene på kredittkortbruk. De fleste kortselskapene vil fortsatt tjene gode penger på nordmenns kortbruk selv om de dropper både årsavgifter og uttaksgebyr. Enn så lenge er allikevel Santander temmelig alene om å gå foran med et godt eksempel.

Kundeomtaler

5,0 Gjennomsnittlig vurdering
 • Ole-Einar Petersen

  2020-04-30

  Kjempefornøyd med mitt nye kredittkort! Takk Santander og takk skal dere på Kredittkort360 ha for en fin sammenligningstjeneste for kredittkort!

 • Kari Sivertsen

  2019-09-23

  Jeg skaffet meg Gebyrfri Visa i sommer før jeg dro på ferie for hadde overbevist meg selv om at man kommer bedre og billigere ut med å bruke kredittkort istedenfor bankkortet. For eksempel slapp jeg billig unna egenandelsforsikringen for leiebilen, jeg betalte 0,- kroner :). Absolutt å anbefale!!!

Din omtale