Et av Norges beste kredittkort

Vi har kåret Norwegian-kortet fra Bank Norwegian til et av de beste kredittkortene i 2024. Det er flere grunner til dette. Kortet er, etter vår mening, det beste reisekortet du kan eie. Fordelene som følger med kortet, er også attraktive for hverdagsbruk her hjemme. Er du usikker på om dette kortet er noe for deg? Her er 5 fakta som kan hjelpe deg med å ta en avgjørelse.

1. Du kan velge mellom vanlig cashback eller CashPoints

Eier du Norwegian-kortet, mottar du belønning hver gang du betaler varer og tjenester med det. Du har to belønninger å velge mellom:

  1. Vanlig cashback (penger tilbake)
  2. CashPoints i Norwegian Reward

Velger du cashback, tjener du 0,5 % på hver krone du betaler med kortet. Går du for CashPoints derimot, kan du tjene inntil 5 % på det meste. CashPoints er valutaen i Norwegian Reward, som er flyselskapet Norwegians lojalitetsprogram. Du kan bruke poengene som betalingsmiddel for flybilletter og andre reiseprodukter fra flyselskapet. Du kan endre belønning når som helst. Du kan bytte mellom cashback og CashPoints når du vil. Dette gjør du enkelt i appen som følger med kortet.

2. Fordelsprogrammet har vunnet priser

Norwegian-kortet har som eneste norske kredittkort vunnet Freddie Awards for beste fordelsprogram i Europa og Afrika tre ganger:

  • 2017
  • 2019
  • 2020

Freddie Awards er en årlig kåring av de beste lojalitetsprogrammene for fly, hotell og kredittkort. Det røde kortet fra Bank Norwegian har deltatt en rekke ganger. Her har det altså utkjempet giganter som American Express, Lufthansa og British Airways flere ganger.

3. Mange tilleggsforsikringer

I likhet med mange av de beste kortene på markedet, byr også Bank Norwegian på gratis reise- og avbestillingsforsikring med kortet sitt. I tillegg har banken en egen forsikringsbutikk hvor du kan kjøpe andre typer forsikringer til fordelaktige priser:

Banken er også en av svært få kredittkorttilbydere som selger en egen tannhelseforsikring. Fra 169 kroner per måned slipper du å betale dyrt for ting som fyllinger, rotfyllinger, implantater, kroner og broer. Forsikringen dekker tannbehandlinger for inntil 40.000 kroner per år. Vær oppmerksom på at du må betale en egenandel på 500 kroner, men ikke på årlige kontroller.

4. Høy kredittgrense

Norwegian-kortet har en maksimal kredittgrense på 150.000 kroner. Dette er den høyeste kredittgrensen du kan få på kredittkort utenfor VIP-segmentet. Det er allikevel ikke garantert at du får en så høy grense med ditt kort. Kredittscoren din avgjør hva kredittgrensen din blir. Har du en høy score og tjener godt, er det gode muligheter for at du får en grense som ligger nært maks.

5. Var bedre før

Mange norske kredittkort har vært utsatt for en fordelstapping de siste årene. Rabatter, cashback og gratisforsikringer har enten forsvunnet eller blitt redusert i omfang og utbredelse. Norwegian-kortet har heller ikke vært forskånet for slike endringer. Antallet fordeler er det samme som hva det var når kortet så dagens lys like før 2010. Men antallet Cashpoints man kan tjene har blitt redusert. Tidligere kunne du tjene 1 % i CashPoint på vanlig kredittkortbruk. I dag er satsen 0,5 %. Kjøpte du Norwegian-billetter med kortet for noen år tilbake, kunne du få inntil 20 % av prisen i CashPoints. I dag får du ikke mer enn 5 % på det meste.

Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
Favorittkort: Bank Norwegian

Sist oppdatert Mar 11, 2024