Egenskaper

Bra for deg

Har du flere kort du bruker om hverandre? Da kan Curve X være noe for deg. I dette kortet kan du nemlig inkorporere dine øvrige kort. Det gjelder både kredittkort og vanlige bankkort. Hvilket kort du betaler med til enhver tid styres av en app etter regler du lager selv.

Fordeler

  • Praktisk med bare ett kort i lommeboka
  • God oversikt i appen
  • God oversikt i appen

Ulemper

  • Månedsavgift
  • Må oppgradere for cashback

Krav

  • Minst 18 år

Spesikasjoner

Korttype Betalingskort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 830 kr
Aldersgrense 18
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 0 dager
Maks kreditt 0 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering

Det er det britiske selskapet Curve som leverer Curve-kortene. Det er fire forskjellige kort, Curve, Curve X, Curve Black og Curve Metal. Det vanlige Curve-kortet er det eneste som ikke har årsavgift. Deretter kommer de tre øvrige i stigende rekkefølge, med økende årsavgift og flere fordeler inkludert.

Curve tilbyr ikke betalingsløsninger selv, men gir deg muligheten til å bruke de andre kortene du har i dette ene kortet. Du trenger altså bare Curve-kortet i lommeboken.

Slik fungerer det

Først må Curve-kortet bestilles fra England. Når du har mottatt det, installer du en app. Via denne appen laster du kredittkort og bankkort opp i Curve-kortet. Du kan gjøre det ved å scanne dem med mobilkameraet eller å taste inn kortdetaljene. Med Curve X kan du oppbevare inntil fem kort.

Det er appen som avgjør hvilket kredittkort du til enhver tid bruker. Den følger innstilingen du sist gjorde, Det betyr at du må normalt inn og endre det dersom du ønsker å benytte et annet kort neste gang.

Det er imidlertid mulig å legge inn noen føringer i appen, slik at for eksempel bensin betales av drivstoffkortet. Med Curve X er det mulig å legge inn fem slike regler.

Det er også en svært nyttig angreknapp. Du kan nemlig i ettertid endre det kortvalget du har valgt for en transaksjon. Denne «angrefristen» er tilgjengelig i 90 dager på Curve X, i kortere tid på det klassiske Curve-kortet og i lenger tid på Curve Black og Curve Metal.

Fordelene

For den som har flere enn to kort å holde styr på, må Curve betraktes som et fremskritt. Du kan velge det gebyrfrie Curve-kortet, men da har du bare anledning til å legge inn to kort. 

Det fine er at du beholder rabatter, cashback og andre fordeler på de kortene du bruker gjennom Curve-kortet.

Integreringen med kontaktløs betaling via Google Pay, Apple Pay og Samsung Pay er også attraktivt. Det betyr at det holder å ta telefonen når du er ute og handler.

Endelig er det en fordel at dersom du blir frastjålet lommeboka Curve-kortet ligger i, behøver du kun melde fra til Curve. Det er ikke nødvendig å stenge alle kortene.

Ulempene

Kortet har altså en pris på 4,99 britiske pund, noe som tilsvarer rundt 60 kroner i måneden eller 720 kroner per år. Da er det opp til den enkelte om man synes det er verdt prisen i tillegg til det man eventuelt betaler på andre kort.

Det er mulig å velge det gebyrfrie Curve-kortet, men da kan man kun legge inn to kort. Vi synes det burde iallfall være minst fem, som med Curve X, hvis det skal ha noen hensikt. Har du flere enn fem kort du ønsker å legge inn, må du altså oppgradere til Curve Black eller Curve Metal.

Curve X gir heller ikke adgang til Curves cashback-program med 1 % cashbackpoeng hos utvalgte forhandlere. Da må du ha black eller metal-utgaven av kortet.

Til slutt: Det hadde vært fint med en egen side med veiledning på norsk, og aller helst: Norsk kundeservice. 

Oppsummering

Curve har blitt en suksessbedrift i Storbritannia. Det kan vi godt forstå. De tilbyr noe som folk har bruk for. Appen deres er også under kontinuerlig endring som gjør at den stadig blir bedre og får flere nyttige funksjoner.

Det som gjør at vi nøler, er prisen. Vi mener den kostnadsfrie versjonen som bare tar opp i seg to kort, blir for snau. Du må minst ha betalversjonen i Curve X for at det skal være noen vits.

Dersom Curve etablerer seg på det norske markedet, tror vi imidlertid absolutt det vil ha noe for seg.

Allerede i dag er det mange multikortbrukere her i landet som har falt Curve-løsningen, og det blir sikkert flere.

Hvor mye koster det å eie Curve X?
Er Curve X et betalingskort eller kredittkort?
Er reiseforsikring inkludert i Curve X?

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale