Egenskaper

Bra for deg

Med Curve Black kan du samle alle bank- og kredittkortene du eier i ett kort. Black-kortet er altså ikke et betalingskort alene, men en forlengelse av kortene du allerede har, så lenge de er Visa og Mastercard-kort. Du kan bruke Curve Black kontaktløst med Google Pay, Samsung Pay eller Apple Pay. Du får 1 % i cashback/bonus hos utvalgte forhandlere i tillegg til gratis reiseforsikring. Forsikringen inkluderer både egenandel på leiebil og avbestillinger.

Fordeler

 • Ett kort i stedet for mange.
 • 1 % i cashback/bonus.
 • Gratis reiseforsikring.
 • Gratis uttak

Ulemper

 • Månedsavgift.
 • Restriksjoner på bonus.

Krav

 • Minst 18 år

Spesikasjoner

Korttype Betalingskort
Betalingsnettverk Mastercard
Årsgebyr 1 400 kr
Aldersgrense 18
Rente 0,00 %
Effektiv rente 0,00 %
Rentefrie dager 0 dager
Maks kreditt 0 kr
Minimumsbeløp ved forfall 0,00 % (min 0 kr)
Fakturagebyr 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttaksgebyr 0 %

Vurdering av Curve Black

Curve Black, som det britiske selskapet Curve står bak, lar deg samle dine eksisterende betalings- og kredittkort i ett. I stedet for å ha flere kort i lommeboken, holder det å ha Curve-kortet med seg. Du har full kontroll over hvilke kort som skal belastes når via en app som følger med kortet.

Curve Black er ikke den eneste varianten du kan benytte. Selskapet tilbyr også Curve Metal, Curve X og Curve. Både fordeler og ulemper varierer mellom de fire korttypene, men felles for dem alle er at de lar deg legge igjen alle andre kort du eier hjemme.

Samlekort

Ideen bak Curve Black er både enkel og innovativ. Det starter med at du laster ned en app fra Curves nettsider:

 1. Du bestiller Curve Black-kortet i appen.
 2. Bruk mobilkameraet til å skanne alle kortene du ønsker å bruke med Curve Black.
 3. Aktiver kortet i appen idet det ankommer i posten etter noen dager.
 4. Du skal også bruke appen til å bestemme hvilket kort som skal belastes.

La oss tenke oss at du skal handle på Amazon. Etter at du har lagt varene dine i handlekurven, åpner du Curve-appen og velger et av kredittkortene som betalingsmetode. Deretter sjekker du ut varene i Amazon og bruker Curve Black som betalingsmetode. Kortet sørger for å belaste kredittkortet du valgte.

Appen er hjernen

Appen som følger med Curve Black gir deg full kontroll over kortene du har knyttet til Curve-kortet. Du kan også benytte appen til mer enn bare å bestemme hvilket kort som skal belastes når du handler:

 • Har du belastet feil kort? Du kan endre hvilket kort pengene skal trekkes fra i inntil 90 dager etter et kjøp.
 • Appen gir deg en komplett oversikt over hvor du har brukt penger, hva du har brukt penger på og hvilke kort som er belastet.
 • Du kan også sende og motta penger fra andre Curve-brukere.
 • Benytt Smarte Regler-funksjonen for å sette opp hvilke kort du ønsker å bruke til ulike formål.

Med Curves Smarte Regler-funksjon kan du ta skrittet et steg videre. Med Smarte Regler kan du velge hvilke kort du ønsker å bruke til hva. La oss si at du ønsker å bruke et felleskort til alle matvarer eller at alle transaksjoner som koster over 1000 kroner skal utføres med kredittkortet? Dette kan du i så fall sette opp i appen i forkant.

Fordeler

Curve Black gjør det mulig å legge igjen alle andre betalings- og kredittkort hjemme. Du kan la være å ta med Curve Black-kortet også ettersom det støtter kontaktløs mobilbetaling med Google Pay, Samsung Pay eller Apple Pay.

Du får 1 % i cashback på all handel med kortet hos 6 forhandlere du velger selv. Dette gjelder så lenge du er kunde hos Curve, og ikke bare i 90 dager som er tilfellet med Curve Blue. H&M, ZARA, Ikea, Netflix og Spotify er noen av merkevarene du kan få bonus hos.

Du kan ta ut inntil 400 pund (om lag 4.000 kroner) i måneden gratis så lenge uttakene skjer på hverdager. Tar du ut pengene i helgene, eller tar ut mer enn 4.000 kroner i måneden, legges det et gebyr på uttaket.

Gratis reiseforsikring

I tillegg får du med en gratis reiseforsikring på kjøpet hvis du velger Curve Black.

Som Curve Black-kunde får du en reiseforsikring som dekker deg uansett hvor i verden du er. Med denne har du god ryggdekning hvis det skulle oppstå uhell, skader eller akutt sykdom i løpet av reisen din:

 • Dekning ved akutte, medisinske utgifter: Inntil £/€ 15.000.000 (cirka 150 millioner kroner.)
 • Utgifter knyttet til avbestilt reise: Inntil £/€ 10.000 (cirka 100.000 kroner.)
 • Forsinket eller tapt bagasje: Inntil £/€ 1.000 (cirka 10.000 kroner.)
 • Dekning ved skade eller uhell: Inntil £/€ 40.000 (cirka 400.000 kroner.)
 • Egenandelsforsikring for leiebil: Inntil £/€ 25.000 (cirka 250.000 kroner.)

Kobler sammen alle kortene

Som nevnt tidligere, er Curve-appen hjernen bak alle funksjonene. I tillegg til gunstige fordeler og forsikringer, er appen spekket med mange nyttige funksjoner.

En av de mest populære funksjonene er "Anti-Embarrassment". Ved å skru på denne funksjonen vil du unngå å havne i en situasjon der betalingen ikke gjennomføres fordi du har får lite penger på kortet du forsøker å betale med. I stedet vil du automatisk utføre betalingen med et annet kort, som gjør at du unngår pinlige øyeblikk.

Med Curve Black-kortet kan du også "gå tilbake i tid" og endre betalinger du har foretatt for opptil 90 dager siden. Du vil altså kunne utføre en betaling med et annet kort i stedet, som gjør at pengene blir trukket fra ett kort og overført til et annet.

Ulemper

Curve Black er ikke gratis. Du må betale om lag 100 kroner i måneden, altså 1.200 kroner i året, for å eie kortet. Det er også begrensninger på bonusen du kan få med kortet. Du kan bare velge tre forhandlere som skal gi cashback på kortbruk. Du kan heller ikke velge fritt. Du må plukke ut forhandlerne fra en liste som styres av Curve. Listen består av rundt 100 selskaper, der ingen er norske.

Oppsummering

Curve Black er et spennende og innovativt kort. Det er flott at det lar deg samle alle bank- og kredittkortene dine i ett kort. Appen som følger med gjør det enkelt å styre hvilket kort som skal belastes når.

Curve-kortet har allikevel et stykke igjen for å nå opp til de beste kredittkortene. At du må betale 1.200 kroner i året for å eie det, trekker ned. Det samme gjør begrensningene som følger med bonusen du kan få med kortet.

På plussiden vil vi understreke den gode reiseforsikringen som følger med kortet. Den gir bedre dekning på reisene dine enn de fleste, norske kredittkort. Det er også bra at kortet støtter kontaktløs betaling hvis du kobler det opp mot Google Pay, Samsung Pay eller Apple Pay.

Er Curve Black et betalingskort eller et kredittkort?
Koster det noe å eie eller å bruke kortet?
Hvor god er reiseforsikringen som følger med?

Kundeomtaler

0,0 Gjennomsnittlig vurdering
Din omtale