Flat styringsrente

I Norge er det Norges Bank som setter styringsrenten når penger skal lånes ut til bankene. Det er nettopp styringsrenten som først og fremst skal styre hva banker og kredittkortforetak tilbyr på utlån og kreditt til sine kunder. Men tiltross for at styringsrenten har vært flat det siste halvåret, har flere banker og kortforetak satt opp renten på kredittkort og forbrukslån.

Nå viser en fersk rapport fra Finansportalen at renten på kredittkort og kredittkortgjeld er opp fra 18% til 19,73% - en oppgang på nesten 2 prosent!

Bedre lønnsomhet

Ifølge Finans Norge har norske finansforetaks forbedring av lønnsomheten i andre kvartal å gjøre med en nedgang i utlånstap. Tapsnivået lå bare på 0,5% av alle utlån, hvilket utgjør en halvering av utlånstapene i første kvartal. Men men tanke på rapporten fra Finansportalen har mange kredittforetak sikret fortsatt lønnsomhet gjennom å sette opp renten på kredittkortgjeld med nesten to prosentpoeng, og lånt penger av Norges Bank på uendrede vilkår.

Aktuelt med kredittkortsammenligning

Dersom du har fått melding om renteoppgang på din gjeld, kan det være aktuelt for deg med refinansiering av din kredittkortgjeld. Du behøver ikke å betale med enn nødvendig. Du finner et passende kredittkort med lav rente gjennom å sammenligne kredittkort kostnadsfritt. På den måten finner du et kredittkort med lav effektiv rente som du kan bruke for å innfri din dyre kredittkortgjeld.

Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
Favorittkort: Bank Norwegian

Sist oppdatert Jun 5, 2023