1. Velg et kredittkort som gir mye i cashback

Det første steget er å velge et kredittkort som faktisk gir mye cashback for hver handel. Finn et kort som gir penger tilbake på alle varekjøp, samt finn ut om kortet gir en større prosentandel hos enkelte butikker eller varekategorier.

Her er de beste kredittkortene med cashback:

1. Velg et kredittkort som gir mye i cashback

2. Betal så mye som mulig med kredittkortet

Ettersom du tjener cashback på alle varekjøp, lønner det seg å bruke kredittkortet så mye som mulig. Da vil du naturligvis få mer penger tilbake. 

La oss si at du handler for 15 000 kroner i løpet av én måned. Bruker du Morrow Bank Mastercard til alle kjøpene får du 1 % i cashback, som tilsvarer 150 kroner. I løpet av et år vil du altså spare 1800 kroner. 

2. Betal så mye som mulig med kredittkortet

Husk at du kun burde bruke kredittkortet om du vet at du kan tilbakebetale beløpet innen rentefri kreditt. Hvis ikke vil det påløpe dyre renter. Da går hensikten med å spare på cashback bort!

3. Sjekk hvor du får mest cashback

Enkelte kredittkort har en fast prosentandel uavhengig av hvor du handler fra. Men ofte samarbeider bankene med butikker for å gi en enda høyere cashback visse steder. 

Hos Morrow Bank får du for eksempel 2 % på alle nettkjøp og 4 % på handler hos Komplett.no. Med Bank Norwegian kredittkort øker cashback-andelen vesentlig hvis du bruker kortet når du kjøper flybilletter og produkter hos Norwegian Air. 

Er du i tvil om når du skal bruke kredittkortet? Du bør i hvert fall bruke det på butikkene som samarbeider med kredittkortet du eier. Prosentandel fra 1 % til 4 % er tross alt 300 % mer i cashback.

3. Sjekk hvor du får mest cashback

4. Legg ut for venner og familie

Husk at du får cashback når du betaler for varer og tjenester, uavhengig om det er for deg eller for venner eller familie. Når mulighetene byr seg, kan du tilby deg å legge ut for andre. 

Du får ikke cashback når du overfører penger til andre. Hvis du derimot kjøper en vare og den andre personen vippser deg tilbake, opptjener du cashback. Det eneste du må sørge for er at pengene blir tilbakebetalt med en gang, slik at du faktisk har nok til å betale regninger

Så, neste gang dere tar runder på byen. Hva om du står for kjøpene og resten av gjengen vippser deg for kjøpene? Dette kan summeres til et vesentlig beløp ved slutten av kvelden.

4. Legg ut for venner og familie

5. Bestill tilleggskort

Flere banker tilbyr også tilleggskort, som er et ekstra kort tilknyttet samme konto. Det betyr at du kan samle bonus med en annen person, som eksempelvis en samboer, ektefelle eller en av barna dine. 

Dette er en fin måte å samle cashback raskere på. Alle handler som utføres med tilleggskortet vil gi samme cashbacks som om du ville utført handelen med det primære kortet. 

Et slikt kort passer fint for personer med felles økonomi. Du bør derimot være obs på at det er innehaveren av hovedkortet som også vil være ansvarlig for all kreditt som blir brukt. 

5. Bestill tilleggskort

6. Kombiner flere kredittkort med cashback

Om du har muligheten, kan det også være en idé å kombinere flere kredittkort med cashback. På den måten kan du bruke det kortet som gir deg mest i cashback på en butikk. Her er et eksempel:

  • Bruk Trumf Visa hver gang du handler dagligvarer hos en av NorgesGruppens butikker og få 2 % i cashback.
  • Kjøp elektronikk på Komplett.no med Morrow Bank Mastercard og få 4 % i cashback.
  • Bestill flyreiser med Bank Norwegian og få opptil 5 % i CashPoints

Kanskje kan du kombinere 2-3 kredittkort og dra maks nytte av enhver? I så fall, undersøk hvor du vanligvis handler og sjekk hvilke kredittkort som gir cashback på disse butikkene.

6. Kombiner flere kredittkort med cashback

Dette bør du unngå 

Ovenfor har vi listet opp seks tips til hvordan du kan tjene mest mulig på cashback med et kredittkort. Faktum er at det også er hendelser du burde unngå, som også vil resultere i at du sparer penger på sikt. Derfor har vi listet opp situasjoner hvor du burde unngå å bruke kredittkortet:

  • Ikke kjøp mer for å få mer i cashback: Selv om du får cashback, bør du ikke kjøpe mer enn du har behov for. Da vil du ende opp med å bruke penger, ikke spare. 
  • Betal alltid tilbake: Unngå gjeld ved å betale alt du skylder med en gang du mottar en ny kredittkortregning. Det hjelper ikke med cashback om du ender med å måtte tilbakebetale pengene du har brukt med løpende renter. 
  • Unngå kontantuttak: Flere kredittkort gir ikke cashback ved kontantuttak, i tillegg til at rentene påløper med en gang ved uttak. Dette bør du sjekke opp på forhånd, slik at du unngår baksmell.
  • Ikke bruk kredittkortet til å overføre penger: Det samme gjelder her, du får ofte ingen cashback ved overføring til andre kontoer.

Oppsummering

Du kan tjene mye med et kredittkort med cashback, men det lønner seg å bruke kortet smart. Selv om du kan få cashback på de fleste varekjøp, gjelder det som regel ikke ved kontantuttak og ved overføring av penger. I slike tilfeller kan det være smart å dra frem bankkortet. 

Det kan også være mye å hente på å finne ut av hvilken selskaper kredittkortet samarbeider med. Ofte får du vesentlig høyere cashback hos deres samarbeidspartnere. Å være bevisst på hvor du handler og når du bruker kortet, kan utgjøre en stor forskjell på hvor mye du sparer i løpet av et år.

Hvordan tjene mest mulig cashback?
Hva er viktig for å få mest cashback med kredittkortet?
Hvor mye kan jeg tjene med cashback?
Hva bør jeg unngå for å tjene mest cashback?

Kim er en dyktig og erfaren journalist med mål om å forbedre økonomien til privatpersoner. Han har flere års erfaring som innholdsprodusent og har jobbet i både finansbransjen og i media. På Kredittkort360.com sørger Kim for å øke forståelsen rundt kredittkort og kommer med gode tips om hvordan man kan dra nytte av kortenes fordeler ut fra egne behov. 

Sist oppdatert May 24, 2024