SAS EuroBonus er et populært bonusprogram for de som ønsker å samle flybonus til SAS, Widerøe og andre flyselskaper som er en del av luftfartsalliansen SkyTeam. Med tiden har det blitt utviklet mange ulike SAS-kort. Noen er gratis og gir færre bonuser, mens andre har et høyere årsgebyr og kommer med flere fordeler.
Det kan være vanskelig å kalkulere seg frem til om kostnadene du betaler er verdt fordelene du får med et kort. «SAS EuroBonus Card Matcher» gjør derimot denne jobben for deg, ved at de sjekker dine utgifter og anbefaler de kortene som passer best i forhold til dine transaksjoner.
Testen er svært enkel å utføre. For å finne ut av hvilket kort SAS anbefaler deg, følger du denne prosessen:
1. Logg inn med BankID: For å finne ut av hvilket kort som anbefales, er du først nødt til å logge inn via BankID. Dette gjøres på samme måte som om du skulle logget inn på nettbanken. De samarbeider med 131 små og store norske banker.
2. Huk av om du er under 26 år eller ikke: Når du har logget inn, vil du først få et spørsmål om du er under 26 år gammel eller ikke. Dette er fordi flere av kortene har en høy aldersgrense, som vil både påvirke hvilket kort du kan få og hvor mye SAS EuroBonus du kan tjene.
3. Anbefalte kredittkort: Ved å ta alder i betraktning og se på forbruket ditt i løpet av et år, anbefaler SAS hvilket kredittkort du vil tjene mest på å eie. Du får presenter de tre beste kortene ut fra informasjonen som innhentes. Her ser du også hvilke fordeler som kommer med kortet.
4. Undersøk belønninger: Når du trykker på de ulike kortene, enten det er anbefalte kort eller andre kort, vil du se hvor mye SAS EuroBonus du tjener med hvert enkelt kort. I tillegg vil du kunne se hvor mye bonuspoeng enkeltreiser koster, og hvor ofte du kan reise til disse destinasjonene med EuroBonus-poengene du vil kunne opptjene.
Ønsker du å tjene EuroBonus og er usikker på hvilket SAS-kort som gir deg mest bonuspoeng, kan testen gi deg et fint utgangspunkt. Likevel bør du være obs på at tallet som vises ikke nødvendigvis er 100 % korrekt.
I testen kan du se dine totale utgifter, som det virker som testen baserer seg ut fra når de anbefaler deg de ulike kredittkortene. Det som ikke er inkludert, er transaksjoner som ikke gir EuroBonus-poeng. Det kan være bankoverføring, kontantuttak og veksling av valuta etc. Dette kan resultere i at du får langt mindre bonuspoeng enn det som faktisk vises etter at du har logget deg inn.
Før du velger et SAS-kort, bør du derfor lese deg opp om betingelsene i forkant og kalkulere deg frem til hvilke utgifter som faktisk innfrir EuroBonus-kravene.
Det kan være flere viktige faktorer å se på når du skal velge ett av SAS-kortene. For selv om American Express Elite er kortet som kommer med flest goder, som velkomstbonus, høyt opptjeningsbeløp og reiseforsikring, er det også et kredittkort med høye gebyrer. Dette inkluderer høye renter, uttaksgebyr på 4 % og et valutapåslag på 2,5 %.
De høye gebyrene kan derfor føre til at mye av vinningen går opp i spinningen. Spesielt siden testen baserer seg på at du bruker kortet til alle handler.
Så i stedet for å kun basere deg på SAS Card Match-anbefalingene, vil vi råde deg til å utføre en litt dypere research før du velger et kort. Kanskje vil kortet du får presentert av SAS ende med å være det beste valget, men ikke ta svaret for god fisk.
Kim er en dyktig og erfaren journalist med mål om å forbedre økonomien til privatpersoner. Han har flere års erfaring som innholdsprodusent og har jobbet i både finansbransjen og i media. På Kredittkort360.com sørger Kim for å øke forståelsen rundt kredittkort og kommer med gode tips om hvordan man kan dra nytte av kortenes fordeler ut fra egne behov.