Kredittkort med fleksible krav til søkerne

Her er noen forslag til hvilke kredittkort du kan søke om hvis du ikke har en fast inntekt.

 • Trumf Visa Søk nå Annonselenke

  Trumf Visa

  Sammenlign
  • Maks kreditt 150 000 kr
  • Årsgebyr 0 kr
  • Effektiv rente 27,19 %
  • Rentefrie dager 45 dager
  • Fordeler
  • Spesifikasjoner
  • Krav
  • Vurdering
  • Trumf-bonus på nesten alt du handler
  • Gratis reise- og avbestillingsforsikring fra AXA.
  • Eksklusive tilbud med ViaTrumf
  Effektiv rente 27,19 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.
 • Resurs Gold Søk nå Annonselenke

  Resurs Gold

  Sammenlign
  • Maks kreditt 75 000 kr
  • Årsgebyr 0 kr
  • Effektiv rente 21,27 - 25,80 %
  • Rentefrie dager 60 dager
  • Fordeler
  • Spesifikasjoner
  • Krav
  • Vurdering
  • Bonuspoeng for hvert kjøp du gjør med kortet.
  • Gratis reise- og avbestillingsforsikring.
  • Inntil 6 måneders rentefrihet.
  • Forsikring mot ID-tyveri og egenandelsforsikring for leiebil.
  15 000 kr o/12 mnd, eff. rente 26,25 %, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr
Hvorfor bør du stole på oss?

Siden 2019 har kredittkort360.com vært engasjert i å veilede besøkende til å ta informerte valg når det gjelder kredittkort. Vårt team av eksperter innen finans og reiser jobber hardt for å gi deg den veiledningen du trenger for å ta de smarteste beslutningene.

Våre eksperter, med lang erfaring, tester kortene selv. Vi sikter på å gi deg klare og ærlige sammenligninger av alle norske kredittkort. Hos kredittkort360.com er vårt mål å tilby all nødvendig informasjon slik at du kan ta kloke valg som passer din økonomi.

Reduserte krav til søkere

Hovedregelen er at du må ha en fast inntekt hvis du skal få et kredittkort. Bankene og kredittkortselskapene innser også at verden endrer seg. Stadig flere jobber uten å være fast ansatt i et selskap, som frilans eller  eller selvstendig næringsdrivende. Alle som jobber for seg selv vet at inntektene kan variere. Det vet også tilbyderne av kredittkort.

Krav til kredittkortsøkere var temmelig rigide før i tiden. De siste årene har vi sett en oppmykning. Kortutstederne vurderer søkere mer individuelt enn tidligere og er klar over at man kan tjene godt, selv om man ikke er ansatt av en arbeidsgiver. Dermed kan man søke og få kredittkort så lenge man kan vise til noen form for inntekt. Faktura man har sendt for å få betalt for en tjeneste eller en kontrakt er som regel god nok bevis på at du har en form for inntekt.

Et resultat er at mange kortselskaper har redusert inntektskravet til alle som ønsker å eie et kredittkort. Der mange tidligere ville at du skulle tjene minst 100.000 kroner i året, er kravet nå mye oftere 50.000 kroner. Sagt på en annen måte: Har du lav eller variabel inntekt kan du fortsatt få kredittkort. Har du derimot ingen inntekt, stiller du dessverre sørgelig svakt i søknadsprosessen.

Arbeidsledig eller langtidssyk?

Er du arbeidsledig eller langvarig sykmeldt, kan inntekten din bli redusert. Det samme gjelder muligheten du har for å få et kredittkort. Helt umulig er det allikevel ikke, ettersom flere av de beste kredittkortene har reduserte krav til hvor mye du må tjene de siste årene.

Bare vær klar over at du neppe kommer til å få maks kreditt hvis du får innvilget søknaden om kort. Har du lav inntekt, vil kredittgrensen trolig ende i det laveste sjiktet.

Frilanser eller selvstendig næringsdrivende?

Alle som «driver for seg selv» er klar over at inntektene kan variere ganske mye i perioder. Du kan ha et gyllent år hvor inntekten er på topp, bare for å oppleve at den stuper året etter. Ettersom flere kortselskaper legger skatte- og inntektsopplysningene dine til grunn når du søker om kort, kan de få et feilaktig og skjevt bilde av hvordan den økonomiske situasjonen din egentlig er.

Ganske mange av dem som tilbyr kredittkort i Norge er klar over den økonomiske berg- og dalbanen mange frilansere og selvstendig næringsdrivende befinner seg i. Derfor legger de også vekt på regnskapstall når de vurderer søknaden din. Dette kan være for det siste året eller siste kvartalet, i stedet for å se seg blind på hva gamle skattemeldinger forteller.

Søke om kredittkort uten inntekt

Det koster ingenting å søke om kredittkort. Det er heller ikke forpliktende å søke. Det verste som kan skje er at du får et avslag på søknaden din. Vi skal allikevel ikke kaste blår i øynene dine. Har du ikke inntekter i det hele tatt, kaster du bort tiden hvis du prøver å søke om kredittkort. Alle som tilbyr kort i Norge, krever at du har en eller annen form for beviselig inntekt.

Har du inntekter du kan dokumentere, men er usikker på om du oppfyller kravene for kortet du ønsker deg, er det å ringe kortselskapet det beste du kan gjøre. Snakk med en rådgiver, legg frem saken din og spør om det finnes en sjanse for at du får et positivt svar på søknaden din.

Enkleste kredittkort å få

Mange spør Google om kredittkort alle kan få. Sannheten er at det ikke er veldig store forskjeller på kravene fra bankene eller kredittselskapene. Det er heller ikke slik at enkelte deler ut kredittkort med rundere hånd enn andre.

Alle som tilbyr kreditt i Norge, har et sett med lover og regler de må følge. Blant annet må de sørge for at alle som søker om å få kredittkort, blir kredittvurdert.

En kredittvurdering, eller kredittsjekk, om du vil, er en undersøkelse av økonomien din. Den vil, blant annet, hjelpe bankene og kredittselskapene med å finne ut hvor mye gjeld du har idet du søker.

Når det er sagt, er inntektskravene som følger med de ulike kortene svært forskjellige. Slik sett er det atskillig lettere å få et kort med et inntektskrav på 50.000 enn et kort som betinger at du tjener 700.000 kroner.

3 kredittkort lett å få

Her er noen gode kredittkort som også har en lav inntektsgrense:

 1. Santander Red - Du må tjene 50.000 i året for å få en kredittgrense på 10.000 kroner.
 2. Santander Gebyrfri Visa - En årsinntekt på 50.000 kroner kan gi deg en kredittramme på 10.000 kroner.
 3. Komplett Bank Mastercard - Med 50.000 i året, kan du få en kredittgrense på 5.000 kroner.

Når du sammenligner kredittkort på nettet, vil du komme over kredittselskap som ikke oppgir en inntektsgrense for kortene sine. Man kan lett få inntrykk av at man ikke behøver å tjene penger i det hele tatt for å få enkelte kort.

Slik er det så klart ikke. Alle som tilbyr kreditt i Norge, vil at du har en inntekt å betjene gjelden med. Og selv om det står 0,- bak inntektskravet hos flere tilbydere, er sannheten at du må tjene nærmere 50.000 kroner i året for å få disse kortene også.

Kredittkort lav inntekt

Det er altså mulig å få kredittkort med lav inntekt. Det er også gode sjanser for å få kredittkort uten fast inntekt, for eksempel, en inntekt som varierer fra måned til måned.

Når banker og kredittselskap vurderer om de skal gi deg et kort, titter de på betjeningsevnen din. Sagt på en annen måte, vurderer de hvor godt du er i stand til å håndtere gjelden som følger med kredittkort.

Her er det spesielt to ting som er viktig:

 1. Inntekten din.
 2. Gjelden du har og andre utgifter.

Grovt sagt skildrer betjeningsevnen forholdet mellom inntektene og utgiftene dine. Du kan ha god betjeningsevne selv om inntekten er lav, hvis du har lite gjeld fra før, for eksempel. Og det er dette som gjør det mulig å få kredittkort, selv om inntekten betegnes som lav.

Kredittkort uten jobb

Du lurer kanskje på om du kan få kredittkort uten jobb? Hvis du med uten jobb mener at du ikke har inntekter i det hele tatt, må vi dessverre skuffe deg. Du kan ikke få kredittkort hvis du ikke tjener penger.

Når det er sagt, kan man ha inntekt selv om man ikke har fast arbeid. Mottar du uføretrygd? Arbeidsavklaringspenger? Dette er eksempler på inntekter man kan ha uten fast jobb.

Den gode nyheten for deg som vil ha kort, er at slike stønader også kan vurderes som inntekter av bankene og kredittselskapene. Den litt mindre gode nyheten er at det ikke nødvendigvis er like enkelt å få kort.

De fleste tilbyderne av kredittkort bruker digitaliserte og automatiserte søknadsskjemaer. I disse skal du, blant annet, fortelle hva du tjener og hva du jobber som. Hvis du ikke kan oppføre et yrke, kan det hende at du får et automatisk avslag på søknaden om kredittkort.

Hva løsningen er?

Ring banken eller kredittselskapet som har kortet du ønsker deg. Snakk med en kundebehandler og forklar situasjonen din.

Det er ikke dermed sagt at du er garantert å få et kort, men det øker i alle fall sjansene.

Hva med stipend og studielån?

Mange studenter mottar stipend og lån fra lånekassen. Regnes dette som en inntekt hvis man søker om kredittkort?

Nei, vanligvis gjør det ikke det. Du kan få problemer med å få kort hvis du bare lever på studielån og stipend. Løsningen kan derfor være å jobbe ved siden av studiene. Du trenger ikke å jobbe voldsomt mye heller. Du må tjene 50.000 kroner i året før skatt. Dette er minstekravet for å få kort av en rekke banker og kredittkortselskap.

Ofte stilte spørsmål

Hva er et kredittkort for personer uten inntekt?
Hvilke krav kan et kredittkort for personer uten inntekt ha?
Hva er noen av fordelene med et kredittkort for personer uten inntekt?
Hva er noen ulemper med et kredittkort for personer uten inntekt?
Hvordan kan man bruke et kredittkort for personer uten inntekt ansvarlig?

Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
Favorittkort: Bank Norwegian

Sist oppdatert May 22, 2024