Bunq sitt nye metallkort gir en eksklusiv følelse og et unikt utseende som skiller seg fra tradisjonelle plastkort. Foruten dette fungerer betalingskortet på en helt vanlig måte.
For å kunne bestille det nye metallkortet, som for øvrig er et kredittkort, holder det ikke med et av Bunqs gratis planer. Det betyr at du ikke kan få kortet dersom du abonnerer på planene Easy Card eller Easy Savings. Disse planene kvalifiserer kunder til å bestille kortet:
I tillegg til at du må ha en betalingsplan for å få Bunqs metallkort, må du også bla opp lommeboken kun for å få eierskap av kortet. Kortet koster 99 euro, som i dagens valutakurs tilsvarer 1157 norske kroner. Dette er en stiv pris kun for å oppgradere materialet på kortet, og flere kunder har vist sin misnøye på sosiale flater.
Under lanseringen av det nye metallkortet 24. september skrev banken at det kun var 1000 metallkort tilgjengelig, og beskrev kortet som «Limited Edition». Allerede samme dag ble alle kortene utsolgt.
Det kan derimot tyde på at denne markedsføringsstrategien kun var en sleip måte å hype opp kortet på. For allerede neste dag skrev Bunq på Twitter at det fortsatt var mulig å få tak i kortet. Spoler vi frem til dagens dato, 8. oktober, ser man at metallkortet fortsatt ligger ute til salgs.
Det er enkelt å bestille Bunqs nye metallkort. Det gjør du i Bunq-appen ved å følge disse stegene:
Etter å ha fulgt disse tre stegene, vil du kjøpe metallkortet og få det sendt til din postkasse.
Bunq er en internettbank med over 12,5 millioner kunder i Europa. Banken gjør det lettvint å håndtere utgifter, samtidig som de tilbyr gratis kontantuttak over hele verden, samt billig valutapåslag i utlandet. Kortene appellerer spesielt til personer som reiser mye og frilansere.
Bunq er langt fra den eneste banken som tilbyr metallkort. Flere internettbanker, som blant annet Revolut og N26, tilbyr metallkort. Men i stedet for at du betaler for metallkortet, er kortet innbakt i betalingsplanen. Ønsker du et metallkort, kan det derfor være verdt å vurdere disse alternativene i tillegg:
De nevnte kortene er derimot debetkort, i motsetning til Bunqs kredittkort.
Flere av de beste kredittkortene i Norge kommer dessverre ikke i metall. Dersom du ikke ønsker å bytte kort, men kun ønsker å gjøre om ditt foretrukne kort til et metallkort, er det derimot mulig via det norske tech-selskapet KorTega.
Da kan du sende inn kredittkortet, som eksempelvis Bank Norwegian eller TF Bank Mastercard, og omgjøre kortet til 100 % rustfritt stål. I tillegg kan du også sende inn ditt eget design, som gjør kortet enda mer unikt.
Kim er en dyktig og erfaren journalist med mål om å forbedre økonomien til privatpersoner. Han har flere års erfaring som innholdsprodusent og har jobbet i både finansbransjen og i media. På Kredittkort360.com sørger Kim for å øke forståelsen rundt kredittkort og kommer med gode tips om hvordan man kan dra nytte av kortenes fordeler ut fra egne behov.