Disse forsikringene må leiebilen ha

Leiebilen må være forsikret med kaskoforsikring og ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dekker skader på andre, mens kaskoforsikringen dekker kollisjon, skader og tyveri. Selv om du får med disse forsikringene gjennom utleieselskapet, kan egenandelen være høy. Et tips er å alltid lese de fullstendige vilkårene i forbindelse med leie av bil.

Unngå høye egenandeler

I de fleste tilfeller er det svært høye egenandeler dersom noe skulle skje. Uansett hvor dyktig sjåfør du er, finnes det alltid en risiko for uhell eller at andre gjør skade på bilen din uten å ta ansvar. En av de store fordelene med å bruke kredittkort når du skal leie bil er egenandelsforsikringen som er inkludert i mange kredittkort. Denne forsikringen kan være svært nyttig hvis for eksempel bilen skulle bli skadet eller stjålet, da det er vanlig at egenandelen er på 10 000 NOK og over. Mange kredittkort dekker også kostnader opp til relativt høye beløp, noe som gjør at du har mulighet til å få hjelp med både selve egenandelen og eventuelle reparasjonskostnader. Å bruke et kredittkort når du skal leie bil kan ganske enkelt spare deg penger hvis uhellet skulle være ute. Merk at betingelsene og størrelsen på refusjonsbeløp kan variere mellom ulike kredittkort.

Bilutleieselskap Bil Reservert beløp
Hertz
Liten bil (f.eks. Volkswagen Polo)
20 000 NOK
Hertz
Mellomstor bil (f.eks. Ford Focus)
30 000 NOK
Hertz
Stor bil (f.eks. Toyota Camry)
40 000 NOK
Sixt
Liten bil (f.eks. Fiat 500)
15 000 NOK
Sixt
Mellomstor bil (f.eks. Hyundai i30)
25 000 NOK
Sixt
Stor bil (f.eks. Volkswagen Passat)
35 000 NOK
Europcar
Liten bil (f.eks. Renault Clio)
25 000 NOK
Europcar
Mellomstor bil (f.eks. Opel Astra)
35 000 NOK
Europcar
Stor bil (f.eks. Ford Mondeo)
45 000 NOK

Unngå irriterende høye depositum

Mange lurer på om de må ha kredittkort når de skal leie bil. I de aller fleste land hvor du kan leie bil er det et standardkrav at du må bruke kredittkort. Årsaken er at mange bilutleiefirmaer ønsker å kunne reservere et depositum fra kortet ditt, fordi de vil forsikre seg om at de får betalt dersom noe skulle skje. Normalt reserverer det aktuelle bilutleiefirmaet et beløp i løpet av tiden du leier bilen – for så å frigi beløpet når du returnerer kjøretøyet. I tillegg til at depositumet gir selskapet sikkerhet ved skade eller tyveri, har de også mulighet til å sørge for at du faktisk betaler for mengden drivstoff du har forbrukt. Det er med andre ord logisk og i noen tilfeller nødvendig for utleier å reservere et beløp fra kontoen din. Du bør være obs på at depositumet ofte kan være en svært høy sum og du bør ikke bli overrasket om det reserverte beløpet er mellom NOK 20 000 - 35 000. Hvis noe faktisk skjer med leiebilen og du har reservert depositumet fra din vanlige bankkonto kan du risikere å bli stående både uten penger og mulighet til å betale dine øvrige utgifter. En fordel med å bruke kredittkort ved leie av bil er at du slipper disse høye reservasjonene fra din vanlige bankkonto med egne penger, siden det reserverte beløpet i stedet gjøres på kredittkortet. Du kan også betale deler av depositumet med kredittkort. Gi deg selv trygghet ved å bruke kredittkort når du leier en bil!

Slik sparer du penger når du leier bil

Egenandelsreduksjon

Egenandelen er det beløpet du selv må betale i tilfelle en skade på bilen du leier. Hvis du har et kredittkort med egenandelsreduksjon, kan du få erstatning for egenandelen fra kredittkortselskapet. Dette kan spare deg for mye penger, siden egenandelen ofte er svært høy.

Eksempel:

Du leier en bil til 10 000 NOK per dag. Egenandelen er 10 000 NOK. Du får en skade på bilen og må betale 5 000 NOK i egenandel. Hvis du har et kredittkort med egenandelsreduksjon på 5 000 NOK, trenger du bare å betale 5 000 NOK i egenandel. Kredittkortselskapet betaler den andre halvparten.

Løsere depositum

Når du leier en bil, må du ofte betale et depositum. Depositumet er et sikkerhetsbeløp som bilutleieselskapet beholder i tilfelle en skade på bilen. Hvis du har et kredittkort med løsere depositum, kan du få et lavere depositum å betale. Dette kan spare deg for penger, siden depositumet ofte er svært høyt.

Eksempel:

Du leier en bil til 10 000 NOK per dag. Depositumet er 10 000 NOK. Hvis du har et kredittkort med løsere depositum på 5 000 NOK, trenger du bare å betale 5 000 NOK i depositum.

Sammenlign kredittkort for å finne det beste tilbudet

Hvilket kredittkort som er best for deg, avhenger av dine individuelle behov og preferanser. Hvis du kjører mye bil, kan det være verdt å velge et kredittkort med høy drivstoffrabatt. Hvis du er bekymret for å få en skade på bilen du leier, kan det være verdt å velge et kredittkort med høy egenandelsreduksjon.

TF Bank MastercardIkano Visa
Kredittkort TF Bank Mastercard Ikano Visa
Drivstoffrabatt

-

2 % hos Shell

Egenandelsreducering

10.000 NOK

-

Les mer Vurdering Vurdering
Bestill Bestill Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337 Bestill 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.

Bestill i tide og betal når fakturaen kommer

Siden det ofte blir billigere å leie bil jo tidligere du bestiller, er det et godt tips å være ute i god tid. Og vil du unngå å gå tom for penger på din vanlige bankkonto, kan bruk av kredittkort være løsningen. Mange kredittkort har rentefrie dager som gir deg mulighet til å betale når fakturaen kommer uten å måtte betale ekstra kostnader. I tillegg har du mulighet til å delvis betale kostnadene for leiebilen dersom du bruker kredittkort. Du vil derfor ikke gå tom for penger samtidig som du faktisk sparer penger ved å være ute i god tid.

Tips til de som skal leie bil

  • Ta med kredittkort og førerkort. Dette er de to viktigste dokumentene du trenger for å leie en bil.
  • Sett en grense for sikkerheten på kredittkortet ditt. Bilutleiefirmaer vil sperre et beløp på kredittkortet ditt som sikkerhet for eventuelle skader på bilen. Sjekk med bilutleiefirmaet hvor mye penger som vil bli sperret.
  • Registrer alle sjåfører. Hvis du skal ha med deg andre personer som skal kjøre bilen, må du registrere dem hos bilutleiefirmaet.
  • Finn ut hvilken type drivstoff som brukes. Dette er viktig for å vite om du må fylle tanken før du returnerer bilen.
  • Fyll tanken før du returnerer bilen. Hvis du ikke fyller tanken, må du betale for drivstoffet som mangler, pluss en avgift.
  • Inspiser bilen nøye. Når du henter bilen, er det viktig å inspisere den nøye for å finne eventuelle skader. Ta bilder av bilen før du kjører avgårde.
  • Ta bilder av bilen før og etter utleieperioden. Dette er et godt måte å dokumentere bilens tilstand på og unngå tvister om eventuelle skader.
  • Velg et kredittkort med flere fordeler. Det finnes mange forskjellige kredittkort som tilbyr rabatter på drivstoff, frie mil og andre fordeler. Velg et kredittkort som passer dine behov.

De beste kredittkortene for bilutleie

  • TF Bank Mastercard Søk nå Annonselenke

    TF Bank Mastercard

    Sammenlign
    • Maks kreditt 150 000 kr
    • Årsgebyr 0 kr
    • Effektiv rente 26,69 %
    • Rentefrie dager 43 dager
    • Fordeler
    • Spesifikasjoner
    • Krav
    • Vurdering
    • Kåret til beste kredittkort 2024.
    • Gratis reise- og avbestillingsforsikring med egenandelsforsikring for leiebil.
    • Inntil 30% på over hundrevis av rabattsteder med Dealpass.
    • Smidig mobilbetaling med Apple Pay og Google Pay
    Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
  • Ikano Visa Søk nå Annonselenke

    Ikano Visa

    Sammenlign
    • Maks kreditt 100 000 kr
    • Årsgebyr 0 kr
    • Effektiv rente 24,55 %
    • Rentefrie dager 50 dager
    • Fordeler
    • Spesifikasjoner
    • Krav
    • Vurdering
    • Gode og eksklusive rabatt-tilbud.
    • 2% i rabatt på drivstoff hos Shell og 2 % i rabatt på dagligvarer.
    • Gratis reiseforsikring, avbestillingsforsikring, feiltankingsforsikring og betalingsutsettelse.
    15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.
Hvorfor bør du stole på oss?

Siden 2019 har kredittkort360.com vært engasjert i å veilede besøkende til å ta informerte valg når det gjelder kredittkort. Vårt team av eksperter innen finans og reiser jobber hardt for å gi deg den veiledningen du trenger for å ta de smarteste beslutningene.

Våre eksperter, med lang erfaring, tester kortene selv. Vi sikter på å gi deg klare og ærlige sammenligninger av alle norske kredittkort. Hos kredittkort360.com er vårt mål å tilby all nødvendig informasjon slik at du kan ta kloke valg som passer din økonomi.

Jan Yngve er en dyktig journalist som spesialiserer seg på personlig økonomi, spesielt kredittkortindustrien. Han har en mastergrad i økonomi og ledelse og har jobbet som journalist i flere år. På Kredittkort360.com er kredittkortfordeler hans spesialitet. I tillegg er han ansvarlig for alle guidene våre.
Favorittkort: TF Bank Mastercard

Sist oppdatert Oct 10, 2024