Beste kredittkort med rabatt på lading av elbil

  1. 1
    Bank Norwegian:

    Bonus på all lading

  2. 2
    DNB Saga Gull:

    16 % i rabatt

  3. 3
    NAF Xtra:

    15 % i rabatt

  4. 4
    DNB Mastercard Pluss:

    12 % i rabatt

  5. 5
    DNB Mastercard:

    10 % i rabatt

  6. 6
    Circle K MasterCard:

    40 øre i rabatt per kWh

  7. 7
    Instabank kredittkort:

    5 % i cashback

1.

Bank Norwegian

Bank Norwegians kredittkort er beste ladekort fordi du får bonuspoeng hver gang du betaler lading med det. Deretter kan du kjøpe flybilletter hos Norwegian med poengene, samt tilleggstjenester som setereservasjon og ekstra bagasje.

Årsgebyr 0 kr
Rente 21,99 %
Effektiv rente 24,40 %
Maks kreditt 150 000 kr
Rentefrie dager 45 dager
2.

DNB Saga Gull

Er du kvalifisert for DNBs Saga-program får du 16 % i rabatt hver gang du lader elbilen på en ladestasjon og betaler med Saga Mastercard. Rabatten gjelder uansett hvilken ladestasjon du benytter og for kjøp inntil 12.500 kroner hvert år.

Årsgebyr 295 kr
Rente 18,60 %
Effektiv rente 20,27 %
Maks kreditt 150 000 kr
Rentefrie dager 45 dager
3.

NAF Xtra

Er du NAF-medlem, kan du søke om kredittkortet NAF Xtra. Og legger du inn kortet som betalingsmiddel i ladeappen Elton, får du 15 % i rabatt på elbillading. Rabatten gjelder hurtiglading for inntil 750 kroner i måneden.

Årsgebyr 0 kr
Rente 23,46 %
Effektiv rente 27,16 %
Maks kreditt 50 000 kr
Rentefrie dager 45 dager
4.

DNB Pluss Mastercard – 12 % i rabatt

Har du DNB Pluss Mastercard, får du 12 % i rabatt på elbillading, uansett hvilken stasjon du benytter. Rabatten gjelder kjøp av lading for inntil 12.500 kroner hvert år. Du får for øvrig samme rabatt med kredittkortet DNB Ung Mastercard.

Årsgebyr 295 kr
Rente 18,60 %
Effektiv rente 20,27 %
Maks kreditt 100 000 kr
Rentefrie dager 45 dager
5.

DNB Mastercard – 10 % i rabatt

DNB Mastercard er det eneste DNB-kortet som ikke stiller krav til at du er programkunde i banken. Med dette kortet får du 10 % i laderabatt. Forutsetningen er at du betaler for strømmen med kortet. Rabatten gjelder over alt, og på kjøp av lading for opptil 12.500 kroner i året.

Årsgebyr 0 kr
Rente 19,20 %
Effektiv rente 20,27 %
Maks kreditt 100 000 kr
Rentefrie dager 45 dager
6.

Circle K MasterCard

Med Circle K Mastercard får du 40 øre i rabatt per kWh på alle Circle K ladestasjoner. Forutsetningen er at du legger inn kredittkortet som betalingsmiddel i Circle Ks Charge-App. Kredittkort-rabatten erstatter for øvrig rabatten på 30 øre/kWh som du kan få som Extra-medlem.

Årsgebyr 0 kr
Rente 22,50 %
Effektiv rente 26,27 %
Maks kreditt 50 000 kr
Rentefrie dager 45 dager
7.

Instabank kredittkort

Instabank kredittkort inkluderer en såkalt grønn rabatt. Den gir deg 5 % billigere kollektivbilletter og lading av elbil, uansett hvilken ladestasjon du benytter. Maks rabatt per måned er 500 kroner.

Årsgebyr 0 kr
Rente 17,90 %
Effektiv rente 21,66 %
Maks kreditt 100 000 kr
Rentefrie dager 0 dager

Sammenlign kredittkortene som er best som ladekort

Egenskap Bank Norwegian DNB Saga NAF Xtra
Direkterabatt på lading
Nei
Nei (etterskuddsvis)
Ja
Bonus på lading
Ja (Cashpoints)
Nei
Nei
Cashback på lading
Ja
Nei
Nei
Nei
Egenandelsforsikring
Nei

Hva er en ladebrikke?

En ladebrikke for elbil er en liten plastbrikke. Du kan bruke den for å starte og stoppe lading på ladestasjoner over hele landet. Brikken kalles også RFID-brikke (Radio Frekvens Identifikasjon). Navnet er treffende ettersom brikken kommuniserer trådløst med ladestolpen.

Slik fungerer ladebrikken:

Først må du skaffe deg en brikke. NAF, Circle K og Norsk Elbilforening er blant dem som tilbyr dem.

  • Registrer ladebrikken hos en ladeoperatør eller i en egen app
  • Legg inn et bank- eller kredittkort i appen for automatisk betaling
  • Hold brikken foran det angitte feltet på ladestolpen for å starte ladingen
  • Hold brikken foran det samme feltet igjen når du vil avslutte ladingen

Ladebrikker er allikevel ikke den eneste betalingsmetoden du kan bruke på ladestasjoner.

Direktebetaling med bank- og kredittkort

Ved utgangen av 2024 var det 9478 hurtigladere på norske ladestasjoner. Mange av dem aksepterer direkte betaling med bank- og kredittkort. Og ladestolpene som ennå ikke har denne muligheten, skal oppgraderes for kortbetalinger i løpet av 2025 og 2026.

Dermed er det mulig å betale med tæpping eller PIN-kode på stadig flere ladestasjoner i landet. Fordelen er at du slipper å registrere deg først som bruker av en app eller ladebrikke. Det er bare å lade og betale før du kjører videre.

I likhet med klassiske bensinkort har kredittkort med rabatt på elbillading, såkalte ladekort, andre fordeler som cashback, bonuspoeng eller rabatter. Disse kan hjelpe deg med å spare penger på mye mer enn bare lading av bilbatteriet.

Les mer om fordeler når du lader bilen med kredittkort:

Nye regler for betaling av elbillading

Stortinget vedtok i 2023 at det må være mulig å betale med kort på alle nye ladestasjoner. Innføringen av betaling med bank- og kredittkort pågår fortsatt.

Operatørapper og fellesapper

Operatørene av norske ladestasjoner har egne apper du kan laste ned til telefonen din. Deretter oppretter du en profil i appen og legger inn et betalingskort. Til slutt kan du starte og stoppe ladingen i appen, ved å finne stolpen du står ved.

Det finnes også fellesapper som dekker flere operatører. Lader du din bil på ulike stasjoner, lønner det seg å bruke slike fellesapper hvis du ønsker å forholde deg til én app.

SMS eller QR-kode

Du kan også betale med QR-koder som du skanner med telefonkameraet. Dette åpner en nettside hvor du kan legge inn et bank- eller kredittkort for å betale. Noen operatører tilbyr også betaling via SMS. For å starte ladingen, sender du en kode til nummeret som er oppgitt på ladestolpen. Betalingen skjer over telefonregningen.

To betalingsmodeller

Direktebetaling: Den mest utbredte varianten. Her betaler du direkte for strømmen du kjøper, enten med ladebrikke, app, QR-kode/SMS eller betalingskort. Dette passer hvis du ofte lader bilen hjemme og bare av og til hos ulike operatører.

Abonnement: Enkelte operatører tilbyr også abonnement. Her må du betale en månedsavgift for å få tilgang til en lavere pris per kWh. Denne løsningen kan passe for deg som ofte benytter samme operatør og ønsker kontroll på utgiftene.

De største ladeoperatørene

Det finnes et stort antall operatører av ladestasjoner og ladestolper i Norge. Dette er de største:

  • Recharge: Har om lag 1.700 ladestolper (hurtig- og lynlading) fordelt på cirka 350 stasjoner over hele landet. tilbyr en rekke betalingsmuligheter, slik som ladebrikke, app og kortbetaling.
  • Mer: Driver omtrent 1.050 hurtigladere på rundt 260 ladestasjoner over hele landet. Tilbyr betaling via egen app, Vipps eller bank- og kredittkort.
  • Eviny og Lyse: Et nettverk med cirka 1.500 hurtigladere på omtrent 240 stasjoner over det meste av Norge. Du kan benytte ladebrikke som må registreres i en egen app eller Vipps hvis du er drop-in-kunde.
  • Tesla: En av Norges største operatører med nesten 2.200 ladere på nært 140 stasjoner. Mange Tesla-ladere er åpnet for alle. Du kan betale med Teslas egen app eller «Plug & Charge». På V4-ladere kan du også betale med bank- og kredittkort.
  • Circle K: Circle Ks ladenettverk omfatter rundt 760 hurtigladere på omtrent 120 stasjoner. Nesten alle stolpene aksepterer at du betaler med kort. Selskapet tilbyr også en egen ladeapp samt betaling via QR-kode og Vipps.
  • Kople: Drifter cirka 960 hurtig- og lynladere i Norge. Har cirka 240 ladestasjoner. Du kan betale med Ladeklubbens ladebrikke, QR-kode og kort.
  • Ionity: Er ansvarlig for rundt 400 lynladere på cirka 50 ladestasjoner. Tilbyr, blant annet, abonnement på lading samt betaling med ladebrikke og QR-kode.
  • Uno X: Har nå om lag 170 lynladere på rundt 35 stasjoner. Du kan betale med ladebrikken fra Ladeklubben og Elton-appen, blant annet. Fungerer også med bank- og kredittkort hvis du er drop-in-kunde.

Fordeler og ulemper med å lade elbil med kredittkort

Fordeler
  • Mulig å betale med kredittkort på alle nye ladestasjoner i Norge
  • Du får rabatt, cashback eller bonus når du betaler med kort
  • Kan kombineres med medlemskap i ladenettverk for bedre rabatt og unike tilbud
Ulemper
  • Det finnes fortsatt ladestasjoner som ikke støtter kortbetalinger
  • Er dyrere enn å lade bilen hjemme

4 tips for å velge rett ladekort

Å velge det rette ladekortet handler om å finne kortet som matcher ditt behov, din bil og kjørevane best mulig. Dette er noe av det du bør tenke på:

1

Utbredelse og nettverk:

Sjekk ladestasjonene du bruker oftest og om de krever særskilte kort, ladebrikker eller apper. Kjører du ofte langt, lønner det seg å velge et kort som virker med ulike nettverk, slik som et kredittkort for elbiler.

2

Betalingsmodeller og kostnader:

Sammenlign prisene på abonnement og direktebetalinger. Et abonnement kan lønne seg hvis du lader på de samme stasjonene ofte, mens direktebetaling passer best hvis du i stor grad lader bilen hjemme.

3

Brukervennlighet:

Finn ut hva som er mest beleilig for deg – et betalingskort, en brikke eller en app. Noen vil foretrekke apper med kart og info om ladestolper i sanntid, for eksempel.

4

Ekstra fordeler:

Flere kredittkort med laderabatt inkluderer også andre fordeler som cashback på alle betalinger og gratis reiseforsikring med dekning for egenandelen på leiebilskader.

Hvor mye koster det å lade en elbil?

Det er flere ting som avgjør hvor mye det koster å lade elbil slik som hvor du lader den hen, hva slags ladestasjon du benytter og hvilken batterikapasitet bilen har. Har du mulighet til å lade bilen hjemme, er dette som regel billigst.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå, var den gjennomsnittlige strømprisen i privatmarkedet 1,35 øre per kWh i 4. kvartal 2024. Å lade en Volkswagen ID.4 Pro hjemme, som har en batterikapasitet på 77 kWh kostet da 105 kroner.

Å lade bilen på en ladestasjon derimot, kan koste fra 2 kroner til om lag 6 kroner, avhengig av hvor du lader hen og om du er abonnent eller medlem. Med en snittpris på 5 kroner, vil det ha kostet 385 kroner å lade ID.4 Pro-en fra tomt til fullt batteri.

Vær oppmerksom på at det kan være dyrere å bruke lynladere enn hurtigladere hos noen operatører. Lynladere kan gi inntil 350 kW mens hurtigladere bare gir 50 kW på det meste.

Er det mulig å lade elbil gratis?

Ja, det kan finnes muligheter for å lade elbil gratis. Tidligere tilbød en rekke kommuner gratis lading av elbil i forbindelse med at man betalte for parkering. Tilbudet har forsvunnet fra mange kommuner, men sjekk med din hjemkommune for eksempel, om de har gratis eller rabattert elbillading på sine parkeringsplasser. Noen butikker og kjøpesentre kan også tilby gratis elbillading for kundene sine. Enkelte firmaer spanderer også gratis lading på ansatte eller besøkende.

I tillegg lønner det seg å følge med på hva de forskjellige operatørene av ladestasjoner foretar seg. Av og til arrangerer de kampanjer for nye kunder hvor det er mulig å få gratis lading i en periode.

Ulike typer lading for elbil

AC-lading

Når du benytter AC-lading (AC står for Alternating Current), er det bilens egen batterilader som lader batteriet. AC-lading brukes til hjemmelading og krever at det installeres en egen ladeboks. (Lading i stikkontakt er ikke anbefalt. Det kan være farlig og du kan få avkortning i forsikringen hvis det skjer noe.)

👉 Kostnaden for hjemmelading av elbil dukker opp på strømregningen.

Destinasjonslading

Destinasjonslading er en litt tungvint betegnelse på lading hos blant annet hoteller, butikker eller på parkeringsplasser med ladestolper. De alle fleste som tilbyr denne ladeformen benytter AC-lading.

👉 Kan være gratis eller inngå i prisen for leie av parkeringsplassen, for eksempel.

DC-lading

DC-lading betyr at ladingen skjer med en høyere kW-effekt (DC står for Direct Current). Her går strømmen rett fra den eksterne ladestolpen til batteriet, uten å være innom bilens egen lader først. Alle ladestasjoner i Norge benytter denne ladeformen

👉 Betales med ladebrikke, app, QR-koder eller betalingskort.

Vanlige spørsmål og svar

Hvordan betaler man for lading av elbil?
Hvilke ladekort bør jeg ha?
Kan jeg betale med kredittkort for å lade elbil?

Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
Favorittkort: Bank Norwegian

Sist oppdatert 2025-05-20