Dette er noen av kortene som følger med de forskjellige N26-kontoene.
N26 ble startet i 2013. Etter dette har internettbanken spredt seg til mer enn 20 land. Banken har mer enn 1.500 ansatte fordelt på kontorer i fem land. Den tilbyr flere forskjellige kontoer og tilhørende bankkort, på lik linje med den argeste konkurrenten Revolut.
Her er kontoene som N26 tilbyr norske kunder:
N26 Standard er det kostnadsfrie alternativet, mens You- og Metal-kontoene koster penger, henholdsvis 1.200 og 2.000 kroner i året. Når dette skrives, er ikke kredittkort en del av bankens tilbud. Hovedproduktet er innskuddskontoer og betalingskort.
N26 ble startet i Tyskland i 2013 av Valentin Stalf och Maximilian Tayenthal. De to grunnleggerne ønsket å tilby en mer transparent og moderne bankopplevelse til kunder over hele verden. Det første produktet entret markedet i 2015, et N26 Mastercard som ble tilbudt brukere i Tyskland og Østerrike. Selskapet fikk sin banklisens av den europeiske sentralbanken i 2016.
N26 ble verdsatt til 10 milliarder kroner i 2019. Banken har mer enn fem millioner kunder over hele verden. Den sysselsetter mer enn 1.500 mennesker og har etablert kontorer i Berlin, New York, Barcelona, Wien og São Paulo.
N26 er en ren internettbank. En egen app er sentral i virksomheten. Appen gir deg tilgang til alle bankfunksjoner, slik som aktivering og sperring av kort, og muligheten til å sende penger til andre N26-brukere. Du må laste ned appen for at kortet som følger med kontoen skal fungere. Du må også fylle kontoen med penger som kortet belaster, noe du også kan gjøre i appen.
N26 tilbyr i alt fire forskjellige kontotyper. Forskjellen mellom de ulike kontoene handler først og fremst om hvilke fordeler som følger med. Jo flere fordeler, desto dyrere er det å eie kontoen. Her er tre av kontoene vi skriver om på Kredittkort360.com:
N26 Standard – Dette er det laveste kontonivået i N26. Har du denne kontoen, samt kortet som følger med, får du gratis uttak av kontanter, så lenge du tar ut pengene i Euro. Det er også gratis å betale med kortet, uansett hvor i verden du befinner deg. Standard-kontoen har færre fordeler sammenlignet med de andre kontoene, men den er også gratis å eie.
N26 You – Bestiller du en You-konto og et You-kort får du de samme fordelene som på Standard-nivået. I tillegg følger det med flere gratisforsikringer, blant annet reiseforsikringer og en egen forsikring for vintersportsaktiviteter. You-kontoen tilbyr også gratis valutaveksling. Ulempen er at du må betale cirka 1.200 kroner i året for å eie kontoen og kortet.
N26 Metal – Metal-nivået er N26s mest eksklusive tilbud. Det gir deg både en premiumkonto og et premiumkort. Kortet er laget i metall. Kontoen har flere fordeler enn de andre kontotypene, blant annet leiebilforsikring og forsikring for mobiltelefonen din. I tillegg er N26 Metal-kortet ett av få bankkort som gir deg rabatt når du bruker det hos utvalgte forhandlere. Alle fordelene har riktignok en pris. For å eie denne kontoen må du ut med over 2.000 kroner i året.
N26 er en spennende bank. Den er trolig et godt glimt av hvordan bankene vil se ut i fremtiden. Vi synes det mest spennende er at banken inkluderer typiske kredittkortfordeler, slik som gratisforsikringer og rabatter med vanlige innskuddskontoer.
Samtidig er vi ikke like begeistret for prisen som følger med. Å betale 2.000 kroner for en bankkonto er mye, selv om det følger med utradisjonelle fordeler.
Bengt er en kreativ innholdsprodusent med en bachelor i økonomi. Etter å ha startet karrieren i banksektoren, fant han lidenskapen i å formidle fakta om kredittkort og personlig økonomi. Bengts hovedansvar er å innhente så mye data som mulig om kredittkortene vi presenterer.
Favorittkort: Bank Norwegian