Kredittkort360Kan du begynne å fortelle meg litt om deg selv og dine tidligere erfaring med kredittkort og bankkort?

Roar: – Absolutt! Jeg heter Roar Elvestuen, jeg er 41 år og jobber som kundekonsulent i ett større IT selskap. På fritiden liker jeg å reise for å oppleve nye verdensdeler. Derfor har jeg også vært borti endel forskjellige kredittkort opp gjennom årene. For øyeblikket er det Bank Norwegian som oppfyller formålet til et reisekort, et bensinkort fra Circle K MasterCard og så har jeg nylig skaffet meg N26 Metal Mastercard. I tillegg har jeg Credits Gold på grunn av den bunnlave rente.

Kredittkort360Hvorfor falt valget på akkurat N26 Mastercard når det finnes andre betalingskort på markedet med lignende funksjoner? 

Roar: – Det er faktisk et godt spørsmål. Siden jeg er litt av en kredittkort-nørd, setter jeg pris på kortets utseende. Fordelene leste jeg om etterpå, men det fine utseendet var det første ved N26 Mastercard som appellerte til meg. I tillegg til det liker jeg å gjøre forskjellige kredittkort test, og jeg har faktisk allerede testet Revolut og LunarWay, som jeg vil tror er de to store betalingskortene som N26 konkurrerer med.

Kredittkort360Flere av dagens kredittkort gir langt flere fordeler enn hva debetkort vanligvis har å tilby, som bonuser, reiseforsikring og cashback. Hvorfor valgte du å søke om N26 Mastercard?

Roar:- For det første er jeg veldig fornøyd med kredittkortene jeg har, og følte ikke at jeg trengte et annet kort. Men så ville jeg også prøve å erstatte det vanlige bankkortet mitt som brukes nå og da med N26 kortet. Først av alt var det N26-appen som interesserte meg og muligheten til å dele inntekter og utgifter i forskjellige kategorier var noe jeg ønsket å teste. Det er en veldig praktisk konto funksjon som tradisjonelle banker ikke tilbyr.

Så min forhåpning var at hvis jeg klart og tydelig så nøyaktig hva og hvor mye jeg bruker penger på, så ville jeg få bedre forutsetninger til å kutte ned på unødvendige utgifter. - Roar

– Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg tror de fleste av oss stadig mer bruker penger på unødvendige småkjøp mer enn vi er klar over. Så min forhåpning var at hvis jeg klart og tydelig så nøyaktig hva og hvor mye jeg bruker penger på, så ville jeg få bedre forutsetninger til å kutte ned på unødvendige utgifter.

Kredittkort360Så etter å ha brukt kortet i litt over en måned, hva vil du si er den største fordelen av å ha et N26 Metal Mastercard?

Roar: – Utvilsomt appen deres, og at du slipper å betale valutaomvekslingsgebyrer når du betaler med kortet. Etter min mening er et betalingskort uten en skikkelig god app nesten som et hvilker som helst annet debetkort. Som jeg nevnte tidligere, så jeg frem til å bruke “Spaces”-funksjonen som den heter, og som lar deg skape underkontoer for å holde rede på inntekter og utgifter.

– Denne funksjonen er uten tvil det absolutt beste verktøyet i appen. Siden jeg begynte å ta i bruk kortet har jeg satt opp totalt 5 forskjellige underkontoer, til for eksempel mat, klær og reise. Det hjelper mer enn man skulle tro, og siden jeg begynte å bruke kortet har jeg faktisk klart å dra ned på unødvendige småkjøp. Så i det store og hele er jeg ganske fornøyd med at jeg faktisk klarte å spare penger etter at kortet dukket opp i postkassa.

– Og som jeg nevnte er det veldig hyggelig at du faktisk slipper valutapåslaget. Jeg betalte med kortet da jeg var i London over en helg, og det fungerte feilfritt. Men hvis du reiser regelmessig, er det fortsatt mer formålstjenlig å bruke et reisekort, der N26 fortsatt ikke kan matche et riktig bra kredittkort.

Kredittkort360Hva vil du si er den største ulempen med N26 Metal Mastercard?

Roar: – Her må jeg nok ta opp prosessen for kontobekreftelse. Siden jeg opprettet en konto hos N26, må det selvfølgelig være noen sikkerhetstiltak, men jeg tror aldri jeg har vært involvert i en så lang og frustrerende prosess som da jeg skulle bekrefte kontoen min. Når du velger å bekrefte kontoen din i appen, må gjennom et slags telefonintervju. Samtalen er med deres kunderservice, som ikke snakker norsk.

Kredittkort360Tror du prosessen for kontobekreftelse er såpass dårlig at potensielle kunder heller lar være å opprette kontoen og skaffe seg kortet. 

Roar: – Det virker som hele prosessen utdatert og tar veldig lang tid. Jeg tror jeg brukte over 10 minutter på å få kontoen min bekreftet og aktivert. Det gjør et dårlig førsteinntrykk og er definitivt noe de trenger å forbedre. Det føles heller ikke spesielt trygt å vise passet ditt i en FaceTime-samtale til noen som befinner seg i utlandet. Så for å svare på spørsmålet ditt, ja, jeg tror definitivt at den treige prosessen for kontobekreftelse kan føre til de går miste om blivende kunder.

Kredittkort360Helt til slutt. Hva hadde du valgt hvis det stod mellom N26, Lunarway og Revolut?

Roar: – Tøft spørsmål, men som det er akkurat nå vil jeg likelvel valgt N26. Kortet har såpass bra app og fordeler i øvrig 🙂

Tusen takk til Roar som tok tiden til å svare på våre spørsmål og dele sine meninger om N26 Metal Mastercard!

Jan Henriksson

Som innholdsansvarlig for Kredittkort360.com, bidrar Jan med en unik kombinasjon av ferdigheter og erfaringer innen markedsføring, kommunikasjon og salg fra finansbransjen både i Norge og Sverige.