Er kredittkort egnet for alle?

I praksis kan og bør alle ha et kredittkort. Det vil si alle med norsk personnummer og en anmerkningsfri betalingshistorie. De fleste banker stiller dessuten krav til inntekt, men det er ikke alle banker som stiller inntektskravet. Kredittkortet har utvilsomt svært mange fordeler og er utviklet til å inneholde så mye mer enn bare kreditt. Det er mangt og mange fordeler som følger med et kredittkort. De forskjellige kortene er skreddersydd med forskjellige fordeler som er tilpasset forskjellige livsstiler.

Vi kan dele inn kredittkort i fire forskjellige kategorier: Reise-, Bensin-, Bonus- og VIP-kort. Det er mulig at en eller flere kategorier passer din livstil.

Kredittkort til reise

Et kredittkort til reise passer for deg som er ofte ute og reiser. Det beste med reisekort er forskjellige gratis kortforsikringer. Det finnes også reisekort hvor du tjener opp poeng på hver tur.

De vanligste reiseforsikringene er:

Bensinkort

Et bensinkort passer for alle som kjører bil. Med bensinkortet får du nesten alltid drivstoffrabatt på bensin eller diesel. Du kan bestille kredittkort som har vanligvis 20 til 75 øre rabatt per liter. Bensinkort kan hjelpe deg å spare hundrevis av kroner hvert år. Med noen bensinkort får du i tillegg gode rabatter på øvrige kjøp og cashback poeng som kan byttes mot produkter og drivstoff.

Bonuskort

Mange nordmenn vil bestille kredittkort ikke så mye fordi at de trenger kreditten, men for å kunne utnytte dra nytte av rewardprogram. Med et rett bonuskort kan man få gode rabatter på flere titalls prosent på en mengde varer og tjenester. Du har kjøpsfordeler hos utvalgte flyselskaper, reisebyråer, matkjeder, hotell- og restauranter, sko-, klær- og sminkekjeder. Dessuten kan gir bonuskort deg penger tilbake på dine kjøp, ofte kalt Cashback eller Kickback.

Med opptjente pong kan du kjøpe flybilletter og mange andre varer og tjenester. Vanlige debetkort gir ikke tilsvarende bonus og cashback, men med et bonuskort kan du spare tusenvis av kroner årlig. Her kan du sammenligne forskjellige bonuskort som markedet har å by på.

VIP-kort

VIP-kort er for deg som ønsker å bestille kredittkort som gir goder og status; du er villig til å betale ektra for et VIP kort mot litt flere og finere fordeler.

Noen VIP kredittkort fordeler:

  • Concierge service
  • Gratis tilgang til flyplasslounge
  • Fast Track
  • Omfattende reiseforsikring
  • Priority Pass

Oppsummering

Alle bør egentlig bestille kredittkort. De forskjellige kortkategoriene passer de aller fleste behov. Hvis du har behov som strekker seg over flere kategorier kan du ha flere kredittkort. De aller fleste er gebyrfrie kredittkort. De fleste bensinkort og bonuskort bør være tilgjengelige i lommeboken.

Jan Yngve er en dyktig journalist som spesialiserer seg på personlig økonomi, spesielt kredittkortindustrien. Han har en mastergrad i økonomi og ledelse og har jobbet som journalist i flere år. På Kredittkort360.com er kredittkortfordeler hans spesialitet. I tillegg er han ansvarlig for alle guidene våre.
Favorittkort: TF Bank Mastercard

Sist oppdatert May 22, 2024