Eurobonus kategorier

Med stadig mer utvikling av EB bonusprogrammet er det lett å gå seg vill i en jungel av ulike tilbud. La oss gjøre det hele litt mer oversiktlig. SAS Eurobonus programmet består av mange deler som kan innedeles i følgende kategorier hvor poeng kan tjenes: 

 • Flybilletter fra SAS og/eller andre partnere i Star Alliance
 • Medlemsnivåene Sølv, Gull & Diamant  
 • Shopping- rabatter i en rekke nettbutikker
 • Øvrige medlemsfordeler – andre rabattavtaler og kampanjer

Flyr man med SAS (eller andre flyselskap i Star Alliance) tjener man bonuspoeng. Et medlemskap i EB er kostnadsfritt. 

Opptjeningen av poeng på flyreiser

Som medlem i SAS Eurobonus kan du tjene opp to typer poeng:

Grunnpoeng

De såkalte grunnpoenge får du mot at du kjøper kjøper flybilletter av SAS, Widerøe eller flyselskaper i Star Alliance. Disse grunnpoengene er viktige med hensyn til ditt medlemsnivå; dvs. Sølv, Gull eller Diamant. Det akkumulerte antallet poeng avgjør hvilket medlemsnivå du er på.

Ekstrapoeng

Ekstrapoengene tjener du gjennom å handle hos SAS sine øvrige samarbeidspartnere. Her dreier det seg om rabattavtaler, hvor rabatten gis i form av poeng istendfor en rabattert salgspris.

Både grunnpoeng og ekstrapoeng har en livstid på 4 år og kan brukes til å kjøpe flyreiser i SAS, Widerøe og i Star Alliance. Poengene må ikke utelukkende brukes på flybilletter, og kan også benyttes til å kjøpe andre produkter og tjenester med samarbeidspartnere. Eurobonus poeng har en alder og det er de eldste poengene som brukes først. For medlemmer som ikke har kunnet registerer sine poeng kan man registrere poeng retroaktivt i inntil 6 måneder.

Blant de beste kredittkort i Norge er kort som er knyttet til SAS sitt bonussystem kalt EuroBonus. For slike kortinnehavere handler det om å tjene maks flypoeng. Avhengig av hvilket kort du har, får du et bestemt antall bonuspoeng for hver krone du handler med kortet. SASAmExElite gir deg 20 000 statusgrunnpoeng hvert år. - Kredittkort360

Eurobonus har ulike medlemsnivåer

SAS Eurobonus har 4 ulike medlemskapsnivåer. Medlemmene oppnår et nytt nivå enten ved å ha nok antall grunnpoeng eller flyturer.

 • Medlemsnivå
  undefined
 • Sølvnivå
  undefined
 • Gull-nivå
  undefined
 • Diamant-nivå
  undefined

Det er litt vanskelig å beregne verdien av de ulike medlemsnivåene da hver nivå inneholder en rekke ikke-økonomiske fordeler som oppleves subjektivt fra kunde til kunde. Men man kan si at lojalitetprogrammet prøver å tilfredstille sine medlemmer på ulike nivåer med forskjellige statusfordeler og goder. Disse tar dels sikte på å skape behaglighet og dels enkelhet i forbindelse med flyreiser og øvrige tjenester på flyplassen, som for eksempel Fast Track, SAS Lounge, ekstra bagasje, prioritert håndtering av bagasje, valg av sete på forhånd osv. 

Shopping på nettet

Etter å ha beskrevet SAS Eurobonus medlemskapet og eurobonus poeng, skal vi fortelle litt om øvrige medlemsfordeler, nærmere bestemt Online Shopping.

SAS Eurobonus samarbeider med hundrevis av nettbutikker i Norge til fordel for EB medlemmer. Tommelfinger-regelen er du tjener poeng per 100 kroner brukt i butikken du handler hos. Antallet opptjente poeng per 100 kr. brukt, varierer fra butikk til butikk. I visse nettbutikker tilsvarer hver 100-lapp 100 eurobonus poeng, mens hos andre er poengene lavere enn 100. Opptjening av eurobonus poeng på netthandel er det samme som cash-back eller penger tilbake og blir automatisk fortløpende satt inn på din Eurobonus konto.

Øvrige rabattavtaler og kampanjer

I tillegg til rabattene i Online Shopping inneholder Eurobonus andre rabattavtaler og kampanjer. Her gis det ikke cashback som poeng i forhold til 100 kroner kjøpt i nettbutikken. Et slikt eksempel er overnattinger hvor det gis det et visst antall poeng per overnatting. Ellers får du et visst antall bonuspoeng ved kjøp av et produkt eller tjeneste.

Det norske bonusprogrammet Trumf er et godt supplement til Eurobonus for mange poeng-jegere

På kredittkort360 kan du sammenligne kredittkort med Eurobonus eller andre poengsystemer. Vi har samlet alle kredittkort under et tak for å skape en god oversikt for deg!